Vijesti Najave i obavještenja “Вихор”: У недјељу помен у част Милована Бјелошевића Белог

“Вихор”: У недјељу помен у част Милована Бјелошевића Белог

0

Српски књижевни клуб ”Вихор” ће у недјељу (21.5.2017. године) одржати пјеснички помен у част Милована Бјелошевића Белог, а поводом 25 година од његовој страдања.

Милован Бјелошевић Бели је био члан ”Вихора” и његов предсједник.

– Своје стварлаштво је оставио у аманет будућим генерацијама дервентских пјесника, да се памти и помиње. Бели је био и остао симбол дервенстког пјесништва и ”Вихора”. Нажалост, погинуо је на бранику отаџбине 21. 5. 1992. године. У његову част у недјељу 21.5. 2017. године ћемо одржати помен, окупти се у Календеровцима код његовог гроба у 12,00 часова, положити цвијеће, поклонити се сјенима и рецитовати пјесме. Након тога дружење Вихораша се наставља у Дервенти од 15,00 часова у Дому пензионера, гдје ће се одржати пригодан поетски час њему у част. Молим све чланове да се одазову овом помену, истакао је предсједник “Вихора” Савко Пећић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here