Vijesti Društvo Ново Насеље: Интензивирани радови на храму Преображења Господњег – ФОТО

Ново Насеље: Интензивирани радови на храму Преображења Господњег – ФОТО

0

Посљедње дане текуће грађевинске сезоне парохијани Новог Наесеља и њихов свешеник Синиша Максимовић искористили су за извођење што више грађевинских радова на храму Преображења Господњег.

Посебно су поносни на коначно започете радове на куполи храма, која ће бити покривена на јединствен начин, у складу са древном традицијом хришћанских храмова на ширем подручју Медитерана.

– Након лимарских радова, купола и три олтарске апсиде биће покривене цријепом каналицом, рукама стручних људи. Поред тога, настављено је и постављање столарије. Парохијани су, уз помоћ четворице припадника Оружаних снага БиХ, монтирали скелу у подножију куполе како би наредне седмице било настављено унутрашње малтерисање. Богу хвала, овим радовима би био заокружен годишњи план грађевинског одбора и цијеле парохије, каже свештеник Синиша Максимовић.

Наставак радова је омогућен прикупљањем око 2.100 марака прилога у Омерагићима и Новом Насељу, што ће бити настављено и даље. Одлуком Епархијског управног одбора и донацијом неколико дервентских и једног доброчинитеља из Шамца, започети су и фасадни радови на парохијском дому.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here