Vijesti Društvo Празник над празницима: Васкрсење Христово свечано прослављено у Парохији сочаничкој

Празник над празницима: Васкрсење Христово свечано прослављено у Парохији сочаничкој

0

„Васкрсење Твоје Христе Спасе,
Анђели пjевају на небесима;
И нас на земљи удостој:
Чистим срцем да Те славимо!“

Васкрсење Христово свечано је дочекано и Литургијски прослављено у парохији сочаничкој, у присуству великог броја вјерника. Свештеник  протојереј-ставрофор Славољуб Тривић  у  Васкршњој бесједи  рекао је вјерном народу да нема веће радости од оне коју доноси вијест о васкрсењу Христовом.

– Јер то је знак да је главни непријатељ човјека– смрт поражена и побијеђена. А са смрћу побијеђен је и сваки гријех, побијеђен је и сваки ђаво који иза гријеха стоји и производи смрт у нама. Васкрсење је празник радости, наде и живота, поручио је.

Светој тајни Тијела и Крви Христове приступили су бројни вјерници. Прочитана  је и Васкршња посланица Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја. После Литургиског славља, обављен је трократни опход око светог Храма.

Прота Славољуб осветио је водицу и Васкршња јаја, која су подијељена вјерном народу. Поводом највећег хришћанског празника традиционално се одржава такмичење за најјаче Васкршње јаје као и избор најљепшег ушараног Васкршњег јајета. Ове године најјаче Васкршње јаје било је од Александра Денић, ученице 2. разреда Основне школе, а по одлуци трочланог жирија најљепше ушарано Васкршње јаје било је од Николе Којића из Велике Сочанице ученика 6. рзреда Основне школе. Дарове за прва мјеста  даровао је  брачни пар Даринка и Видомир Којић из Велике Сочанице. Дјеци  Црквеног хора  њих петнаесторо уручени су скромни поклони које су даровали  власници  златаре „ БОСС“  Радмила и Владимир Видовић из Дервенте.

Христос Васкрсе- Ваистину Васкрсе !

 

протојереј- ставрофор Славољуб Тривић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here