Vijesti Kultura i obrazovanje СПКД “Просвјета” наградила најљепше ћириличне рукописе – ФОТО

СПКД “Просвјета” наградила најљепше ћириличне рукописе – ФОТО

0

Данас су у Центру за културу додијељене награде учесницима избора за најљепши ћирилични рукопис на тему Васкрс. На конкурс, којег је прије мјесец дана расписао ОО СПКД „Просвјета“ Дервента, пријављено је 57 радова.

Предсједник Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Драган Каиновић као основни циљ ове организације навео је чување идентитета српског народа.

– Идентитет се чува, између осталог, језиком и писмом, а ми смо на овај начин, лијепим писањем српске ћирилице, жељели да дамо свој допринос. Захваљујем се свима који су се одазвали на позив „Просвјете“, те тако показали да је ћирлица важна, рекао је Каиновић, посебно наглашавајући језик, писмо и културу као елементе идентитета народа.

Члан жирија Миодраг Мишо Ђурђевић изразио је задовољство одазивом учесника, као и обнављањем традиције избора најљепшег рукописа.

Жири, којег су чинили професорица Јелена Кујача, протојереј Драган Каиновић и књижевник Мишо Ђурђевић, одлучио је да најљепши рукопис међу основцима „19. априла“ има Ања Ковачевић, док су њене колегице из школских клупа Анђела Дујаковић и Теодора Радан заузеле друго и треће мјесто. Најљепшим рукописом у ОШ „Никола Тесла“ пише Јелена Јеличић, а међу прва три мјеста нашли су се радови Стефани Станић и Андрее Југовић.

Најљепшим рукописом међу радовима пристиглим из Стручне и техничке оцијењени су они Невене Делић, Зоране Новић и Николине Видић, док су међу радовима посланим путем поште најбољим проглашена писмена Биљане Видовић из Осојаца, Вање Радић из Горњих Смртића и Бранкице Кузмановић из Дервенте.

У конкуренцији грађана најљепшим је проглашен красопис Јелене Ђурђевић, те Анице Сарић и Славка Покрајца.

Сви они заслужили су посебна признања, а на поклон су добили по књигу.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here