Vijesti Politika 15. sjednica SO: Usvojen ZKP, sportistima podijeljena sredstva, izabrani najpovoljniji ponuđači za...

15. sjednica SO: Usvojen ZKP, sportistima podijeljena sredstva, izabrani najpovoljniji ponuđači za javno zemljište

0

Danas je održana 15. sjednica Skupštine opštine Derventa na kojoj su odbornici razmatrali čak 40 tačaka.

Nakon “aktuelnog časa” rasprava se nastavila i prilikom razmatranja Prijedloga programa zajedničke komunalne potrošnje za 2018. godinu „teškog“ 650.000 maraka, koji je kasnije jednoglasno usvojen.

Pred odbornicima se po prvi put našao i Prijedlog programa razvoja sporta za 2018. godinu, dokument u kojem su naglašeni ciljevi u oblasti sporta u lokalnoj zajednici, te materijalni, kadrovski i drugi uslovi za njihovo ispunjenje, kao i sa njim povezani Prijedlog plana raspodjele sredstava za sportske organizacije i sportiste, kojim je raspoređeno 420.000 maraka za ovu namjenu. Od tog broja, 383.000 podijeliće 21 sportski kolektiv koji je ispunio uslove, a ostatak 9 udruženja koja nisu kompletirala dokumentaciju. Oba dokumenta dobila su podršku odbornika.

Usvojeni su i prijedlozi odluka o komunalnim taksama, o naknadama za obavljanje poslova pripreme urbanističke dokumentacije i tehničkog pregleda objekata, kao i Nacrt odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, koji je izazvao dosta polemika.

Prihvaćen je i Izvještaj o realizaciji Programa podsticaja poljoprivredne proizvodnje na području opštine u 2017. godini, za šta je utrošeno nešto više od 345.000 maraka.

Imenovana je komisija za sprovođenje postupka po javnom konkursu za imenovanje člana Upravnog odbora u JPU „Trol“ u sastavu Slaven Pašalić (predsjednik), Staniša Mikerević, Siniša Prijević, Denis Nedić i Slaven Ćorić.

Za vršioce dužnosti UO JU Turistička organizacija imenovani su Biljana Miladinović, Biljana Teofilović i Saša Mrđa, dok su za vršioce dužnosti PU “Trol” izabrani Aleksić Dragana, Simić Gordana i Dubravka Tepić.

Usvojena je i Odluku o prodaji nepokretnosti u svojini opštine Derventa Mreži “Netvork” u obuhvatu regulacionog plana „Derventa – Sjever – Lug“, kao i o imenovanju savjeta za izradu izmjene dijela regulacionog plana “Centar Istok-Centar Zapad-Blok br. 4“ u sastavu Zorka Pavković (predsjednik savjeta), Tanja Ćorković-Nožica i Snježana Đekić.

Usvojeno je i 20 odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača i dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske.

Dnevni red:

Download (PDF, 104KB)

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code