Vijesti Društvo Obnavlja se most u Donjem Detlaku

Obnavlja se most u Donjem Detlaku

0

U Donjem Detlaku kod Dervente u toku je obnova mosta preko rijeke Ukrine, koji spaja ovo selo sa magistralnim putem Derventa – Prnjavor.

Дервента - обнова моста преко ријек

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić rekao je da radove finansiraju UNDP sa 20.000 evra i opština sa 40.000 KM. U izvođenju radova učestvuju i pripadnici Eufora i Inženjerijskog bataljona Oružanih snaga BiH.

– Radimo zajedno sa pripadnicima Eufora, uglavnom slovenačkim, zatim austrijskim i drugima. Računamo da će posao biti završen u roku od mjesec dana – kaže Simić.

Slovenci i Austrijanci već su dali doprinos u rekonstrukciji mosta u Lužanima kod Dervente u okviru sanacije štete od poplava. Osim obnove dotrajalog mosta, radiće se i na uklanjanju nanosa u koritu rijeke Ukrine i učvršćivanju terena oko mosta.

Sa magistralnog puta Derventa – Prnjavor preko ovog mosta brže će se stizati do Arheološkog kompleksa u Donjem Detlaku.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here