Vijesti Društvo Provalija kao deponija

Provalija kao deponija

0

Na Provaliji, mjestu na kome se spajaju tri velika sela: Gornja Lupljanica, Gornji Cerani i Velika Sočanica, mještani muku muče sa neodgovornim pojedincima koji narušavaju kvalitet života ovog, inače, mirnog seoskog područja.

IMGP5368

Najveći problem predstavlja, naročito za vrijeme toplih ljetnih perioda, bacanje raznog otpada, nerijetko i organskog porijekla.

– Mještani su proveli dvije akcije čišćenja ovog područja, ali smeće se iznova gomila. Ovuda prolazi dosta ljudi, ponekad imamo osjećaj da svi ponešto bace, kaže mještanin Brane Tadić, jedan od inicijatora ovih akcija.

Pored toga, veliku opasnost predstavljaju nesavjesni vozači. Osim buke koju stvaraju neispravnim, neregistrovanim, pa čak i vozilima iz kućne radinosti, ugrožavaju mještane nepridržavanjem saobraćajnih propisa. U ovom slučaju, najugroženija su djeca koja se u velikom broju okupljaju na obližnjem igralištu, zbog čega je neophodna intervencija saobraćajne policije, smatraju mještani.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here