“Bosiljkovanje” po 19. put: Očekuju se gosti i iz daleke Indije

0

Derventsko Kulturno umjetničko društvo mladih “Bosiljak”, po devetnaesti put, priprema tradicionalni Internacionalni folklorni festival “Bosiljkovanje”.

4х2 - kopija

Festival ,,Bosiljkovanje” odavno je prepoznatljiv kulturni događaj Dervente, koja plijeni pažnju posjetilaca, ponajviše zahvaljiujući kontinuitetu koji postoji gotovo dvije decenije, kao i zbog kvaliteta same manifestacije i učesnika programa. “Bosiljkovanje” se održava po pravilima Svjetske asocijacija za organizovanje festivala folklora i tradicionalne culture (CIOFF), čiji je Bosiljak član. Festival je ove godine ukjlučen u obilježavanje sedamdesete godišnjice od osnivanja UNESCO-a i 45 godina od osnivanja CIOFF-a.

Učesnici ovogodišnjeg programa biće folkloraši iz Mađarske, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Republika Srpske, Bosne i Hercegovine, a očekuje se dolazak i ansambla iz Indije. Festival će biti otvoren u Derventi 15. oktobra (četvrtak), uz defile ulicama grada od Centra za kulturu do Sportske dvorane, gdje će prije koncerta biti održane različite prezentacije – izložbe rukotvorina, nacionalne hrane, narodne nošnje, instrumenata i drugog.

“Bosiljkovanje” će se nastaviti i narednih dana. U petak će koncert biti održan u Sportskoj dvorani u Pelagićevu, dok u subotu koncert se održava na centralnom Trgu u Brodu. Manifestacija se završava koncertom u Sportskoj dvorani Srednješkolskog centra u Šamcu.

B. N. – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code