Vijesti Društvo GIZ “ProLocal” program: Inicijativa za razvoj saradnje privatnog i javnog setora

GIZ “ProLocal” program: Inicijativa za razvoj saradnje privatnog i javnog setora

0

Juče su predstavnici Njemačkog društva za međunarodnu saradnju održali sastanak sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa načelnikom Miloradom Simićem.

12784639_10207545019617754_2052031916_n

Donald Prohaska, predstavnik njemačke organizacije, upoznao je prisutne sa „GIZ ProLocal +10“ programom, kojeg finansiraju EU i Njemačka. Ovim projektom obuhvaćeno je dvadeset gradova i opština u BiH, a njegov osnovni cilj jeste jačanje kapaciteta lokalnih administracije za upravljanje ekonomskim razvojem, poboljšanje komunikacije između javnog i privatnog sektora, te primjena iskustava sa zapada u podršci malim i srednjim preduzećima, prvenstveno onima koji se bave poljoprivredom, te metalnom i drvnom preradom.

– Derventa je jedna od opština koja ima dobre rezultate u radu administracije i razvoju privrede, pa je obuhvaćena ovim proširenjem primjene programa. Prvi koraci u provođenju ovog projekta tokom ove, 2017. i 2018. godine biće oformljavanje tima opštine Derventa koji će se ovom problematikom baviti, kao i prezentovanje pregleda stanja u privredi, rekao je Prohaska.

Načelnik Simić je upoznao delegaciju sa privrednim kretanjima u našoj opštini, dok je koordinator projekta Karl-Hajnc Jah istakao da nosi pozitivne utiske iz Dervente, te da program predviđa bolju saradnju eksperata i privrednika.

Do kraja sastanka detalje programa koji se odnose na sektor poljoprivrede iznijela je Snježana Savić, a za sektore metala i drveta Mišel Pavlica.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here