“21. vijek”: Kratak film, a duboka poruka – VIDEO

0

15397715_1221439784576015_322138392_o

Trojica mladih entuzijasta dokaz su da se sa vrlo malo sredstava mogu napraviti zanimljive stvari.

Gotovo dvije godine Vukašin Živković i Dražen Kovačević snimaju kratke video klipove, uglavnom humorističnog sadržaja, uz povremene izlete u svijet kratkih filmova.

Nakon nekoliko takvih, od kojih je najpopularniji „Bratska ljubav“, zajedno sa novim članom Aleksandrom Živkovićem snimaju „Most bratstva“, da bi se na kraju odlučili za do sada najozbiljniji poduhvat – „21. vijek“.

Radi se o djelom autobiografskom videu, koji je nastao prema Aleksandrovoj ideji, i u nešto više od sedam minuta trajanja pokušava poslati pouku današnjoj mladeži, tim bitniju jer dolazi od – isto tako mladih osoba.

15424472_1221649837888343_94972988_n

Film dijelom i opisuje Aleksandra, koji je mlad ostao bez roditelja, a sada završava fakultet i nije dopustio da ga sve to slomi.

– Inače se bavim pisanjem pjesama, nekako na taj način svoju dušu ispunjavam, svu sreću kao i tugu ja napišem kroz rime, tako to sve “istresem iz sebe”. Takođe, pored pisanja pjesama volim i glumu, pa sam se odlučio da napišem scenario za ovaj kratki film. Jedna cijela noć je provedena na pisanju i kad sam procitao scenario Vukasinu i Drazenu, bez pogovora su pristali na to. Krenuli smo u akciju, snimili ga, a iako uvijek moze bolje, bitna je i pouka. Sreća je u malim stvarima, drago mi je ako sam otvorio oči nekome, bilo mladjim, ili starijim narastajima. Sljedeće što planiramo je komedija, ali takođe poučnog karaktera, otkriva Aleksandar.

I dok je Aco uglavnom zadužen za scenarije, Vukašin montira video, ali zajedno se sve dogovaraju.

Inače, momci imaju planove i u vezi kratkih filmova, ali i drugih stvari. Kada njihov LV Studio na Jutjubu dosegne 50.000 pratioca obećavaju snimanje pjesme. Imaju još ideja, ali ne i profesionalnu opremu i već tim,pa pozivaju i druge da im se pridruže.

 

 

B. N. – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code