Vijesti Društvo Trg pravoslavlja kandidat za Evropsku nagradu za urbani javni prostor

Trg pravoslavlja kandidat za Evropsku nagradu za urbani javni prostor

1

Profesori arhitektonskih fakulteta iz Beograda i Banjaluke izabrali su projekat uređenja površine oko Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice (Trg pravoslavlja) u Derventi kao kandidatski prijedlog na konkursu za Evropsku nagradu za urbani javni prostor. Trg pravoslavlja biće predstavljen na izložbi u Barseloni, koju organizuje Centar savremene kulture CCCB.

11169919_939322359446906_2993533486816893417_n
CCCB je objavio deveti konkurs za Evropsku nagradu za urbani javni prostor.

“Bijenalni počasni konkurs kreiran je 2000. godine s ciljem priznavanja kreacije oporavka i poboljšanja urbanih prostora, uzimajući u obzir da je njihovo stanje jasan indikator demokratskog zdravlja u našim gradovima. Nagrada za 2016. godinu je u potrazi za najboljim intervencijama u javnom prostoru u evropskim gradovima tokom 2014. i 2015. godine”, navedeno je na zvaničnoj stranici Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Radove je trebalo poslati od 13. januara do 22. februara 2016. godine. Žiri će se sastati u Barseloni 28. i 29. aprila da bi ocijenili dobijene prijave i donijeli konačnu odluku o pobjedniku koji će biti proglašen na svečanosti u junu ove godine.

Derventa.ba

PODIJELI

1 komentar

  1. Za mnoge bi Park i Staklenik uz malo truda da se sredi bio vrijedan Evropske nagrade. A mnoge Stanovnike u ljetnim danima bi bilo uzivanje provoditi svoje vrijeme u zelenilu i hladovini. To se zove “priznavanja kreacije oporavka i poboljsanja urbanih prostora”. Puno ce jos vremena trebati da se svati, sta je bilo i sta izgubljeno !!!

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here