Vijesti Hronika Novi radar za sedam dana “uhvatio” 1.900 prekoračenja brzine

Novi radar za sedam dana “uhvatio” 1.900 prekoračenja brzine

0

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 13. do 20. marta 2016. godine, tokom redovne kontrole saobraća sankcionisana su ukupno 1.153 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Zbog počinjenih navedenih prekršaja iz saobraćaja su isključena 144 vozača i 36 vozila.

item-fullscreen

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisan je 121 vozač. Zbog koncetracije alkohola u organizmu od preko 1 gr/kg lišen je slobode zadržavanjem 38 vozača, kao i tri vozača koji su odbili alkotestiranje i 5 pješaka koji su se kretali kolovozom pod dejstvom alkohola. Od toga, kod dva vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 2 gr/kg. Kod 36 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1 do 2 gr/kg, dok je kod ostalih 78 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 1 gr/kg.

U navedenom periodu, tokom redovne kontrole saobraćaja sankcionisana su 432 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga 314 vozača prekoračilo je dozvoljeno ograničenje brzine kretanja u naseljenim mjestima, dok je 118 vozača prekoračila dozvoljenu brzinu kretanja van naseljenog mjesta. Najveći broj prekoračenja dozvoljene brzine kretanja u naseljenim mjestima (179) i van naseljenog mjesta (81) evidentiran je u rasponu od 10 do 20 km/h više od dozvoljene brzine kretanja vozila.

Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 160 učesnika u saobraćaju.
Sankcionisana su ukupno 64 pješaka, od toga 59 pješaka, kao i 24 biciklista i vozača mopeda koji su se noću kretali kolovozom bez svjetloodbojnog prsluka.

Tokom regionalne akcije, kada je od 14. do 20. marta tekuće godine za kontrolu brzine kretanja vozila korišten i „dual redflex“ radar, evidentiran je prolazak 10.217 vozila, od čega je utvrđeno 1.914 prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine.

CJB Doboj

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here