Vijesti Sport Sjajna utakmica: Tekstilac ispustio pobjedu u zadnjim sekundama

Sjajna utakmica: Tekstilac ispustio pobjedu u zadnjim sekundama

1

Susret Tekstilca i Zvijezde 09, rivala koji se bore za treće mjesto tabele, definitivno je opravdao ulogu derbija kola. Na kraju, zahvaljujući nepažnji odbrane „krojača“, gosti iz Bijeljine došli su do jednog boda.

tekstilac derventa 2
Tekstilac je odigrao dobro prvo poluvrijeme i ozbiljno zaprijetio u nekoliko navrata. Prve dvije prijetnje uputio je Guzina, prvo u 11., nakon kornera, a potom i u 21. minutu, posle slobodnog udarca, kojeg je sam izborio i izveo. Par minuta kasnije, iz drugog plana se ubacio Rastović, ali ni njegov udarac sa ivice kaznenog prostora nije bio precizan. Prvu priliku za goste propustio je Spasojević u 31. minutu, kada je šutirao glavom pored Plisnićevog gola. Raspoloženi Guzina je sjajno u 35. minutu prihvatio “dugu” loptu, oslobodio se čuvarima i snažno šutirao sa preko 20 metara savladavši golmana Velimirovića, ali se ispriječila stativa. Do kraja poluvremena dva puta je, nakon udaraca iz ugla, priprijetio štoper Kovač, jednom pogodivši i prečku, ali se rezultat nije mijenjao.

Kovač je i u nastavku stvorio prvu opasnost gostima, koji su najbolju šansu imali preko Vučića u 62. minutu, ali njegov lob brani Plisnić. Prednost „krojačima“ u 77. minuti donosi Komlenović preciznim udarcem sa osamnaest metara, na dodavanje rezerviste Gatarića. Lijep potez još više dobija na težini, s obzirom da je postignut njegovom, inače, slabijom desnom nogom. Posljednih petnaestak minuta utakmice bilo je izuzetno borbeno, bez izrazitih prilika, sve do sudijske nadoknade. Gosti tada prijete preko Bogičevića, kojem udarac glavom zaustavlja Plisnić, da bi potom Vučić iskoristio nepotrebno poigravanje igrača Tekstilca i donio svojoj ekipi bod.

Ostaje žal zbog izgubljena dva boda, naročito jer su tome kumovale sopstvene greške. U narednom kolu „krojači“ će u Trebinje, na duel sa Leotarom.

Prva liga RS, 20 kolo: Tekstilac – Zvijezda 09  1:1 (0:0)

Stadion: Gradski. Gledalaca: 250. Sudija: Slavoljub Gogić (Istočno Sarajevo). Strijelci: Komlenović u 77. minutu za Tekstilac, Vučić u 90. minutu za Zvijezdu 09. Žuti kartoni: Komlenović, Kovač, Susaković (Tekstilac), Bogičević, Eskić, Vidaković(Zvijezda 09).

TEKSTILAC: Plisnić, Marić (od 75. Simić ), Rastović (od 70. Gatarić ), Jolović, Kovač, Đuričić, Guzina, Susaković, Komlenović, Đukić, Duspara (od 52. Ćorić ). Trener: Bojan Magazin.

ZVIJEZDA 09: Velimirović, Babić, Eskić, Bogičević, Anđelić (od 79. Hasanbašić ), Stanić, Vučić, Zekić, Boljanović (od 22. Vidaković), Spasojević (od 80. Kuduzović ), Ćosić. Trener: Čeda Matić.

capture-20160327-192357

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here