Vijesti Privreda “Metalac” iz Dervente najuspješnije malo privredno društvo RS u 2015. godini

“Metalac” iz Dervente najuspješnije malo privredno društvo RS u 2015. godini

0

U okviru 13. tradicionalnog izbora najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2015. godinu, u organizaciji Privredne komore Srpske, večeras su dodijeljena priznanja privrednim društvima u više kategorija.

074397

Na centralnoj manifestaciji izbora najuspješnijih u privredi Srpske dodijeljena su priznanja u devet kategorija.

Za najuspješnije preduzeće u protekloj godini, u kategoriji velikih privrednih društava proglašen je “Standard” iz Prnjavora. U kategoriji srednjih, prvim mjestom nagrađeno je privredno društvo ZP Komerc DOO Vršani. U kategoriji malih privrednih društava, za najuspješnije je proglašeno preduzeće “Metalac” iz Dervente.

U okviru projekta “Naše je bolje” dodijeljeno je 13 priznanja za kvalitet i razvoj domaćeg proizvoda. Priznanja su, između ostalih, otišla u ruke privrednih društava ,”Dukat”, “Bema”, “Glorija lajn” iz Banjaluke, “Mlijekoprodukt” iz Dubice i trebinjskog “Svislajona”.

Nagrađene su i najuspješnije žene u privredi. Na svečanosti je ukazano na pozitivan privredni rast u Srpskoj, koji je postignut u godini oporavka od poplava, ali i na probleme nekonkurentnosti, sa kojima se susreću domaći proizvođači. Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić poručio je da bez značajnog povećanja proizvodnje nema ni kvalitetnog zapošljavanja, ni stvaranja nove vrijednosti.

RTRS

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here