Vijesti Sport Derventa dobila trećeg premijerligaša: Kuglaši osvojili titulu prvaka Republike Srpske

Derventa dobila trećeg premijerligaša: Kuglaši osvojili titulu prvaka Republike Srpske

0

Po prvi put derventski kuglaši su osvojili titulu prvaka Republike Srpske čime su osigurali nastup u Premijer ligi BiH naredne sezone. Kako je Derventa bila slobodna u zadnjem kolu, o konačnom plasmanu je odlučivao meč u Kozarskoj Dubici između domaćeg DUB-a i brčanskog Rada, a zahvaljujući pobjedi Dubičana u dramatičnom meču, Dervenćani su zauzeli prvo mjesto na tabeli i ostvarili istorijski uspjeh.

derventa kuglanje
Derventski kuglaši imali su sjajnu sezonu iza sebe. U prvom dijelu ređale su se pobjede, a nekoliko kikseva na kraju tog dijela nisu značajnije poremetili ekipu i već tada se razmišljalo o mogućoj tituli. Kuglaško „proljeće“ je donijelo nove izazove i neke neočekivane poraze, ali je Derventa uspjela da sačuva lidersko mjesto na tabeli i ispuni dugo očekivani premijerligaški san.

Cijela ekipa je odigrala dobru sezonu, ali su veliki doprinos dali najmlađi igrači. Nikola Brković je imao dvojnu registraciju, pa je pored Dervente, nastupao i za banjalučkog premijerligaša Revitu, a zahvaljujući iskustvu igranja u višem nivou, u nekoliko navrata donio je prevagu u korist kluba u kojem je ponikao. Odličnu sezonu imao je i drugi mladi kuglaš Bojan Simić, koji je zahvaljujući dobrim partijama proglašen najboljim igračem Prve lige RS za 2015. godinu. Svoj doprinos, ništa manje važan, dali su Dalibor Đurić i Srđan Nović, te iskusniji igrači Petko Đurić, Jovo Jeftić, Ljubomir Prodić i Džemal Suljević, a svoje prve minute upisao je i Ognjen Malić. Svi oni nadomjestili su neigranje Silvana Brestovca, jednog od važnijih igrača proteklih sezona.

– Ovo je veliki uspjeh za sve nas i naš grad. S obzirom da smo se godinama mirili sa činjenicom da nemamo domaću kuglanu nismo posustajali. Kada je napokon Derventa dobila takav objekat, rezultati su počeli da pristižu. Prvi veliki uspjeh bilo je treće mjesto u Kup takmičenju Republike Srpske, a zatim pojedinačne nagrade, a sada kao kruna i šampionska titula lige RS. Ekipa je pokazala veliku borbenost i odlučnost u veoma bitnim momentima i teškim utakmicama. Naš cilj je da pokušamo što bolje da se predstavimo u višem rangu i da se što duže u tom rangu zadržimo, izjavio je ovom prilikom mladi kuglaš Bojan Simić.

Derventske kuglaše sada očekuje pauza nakon koje slijede republička takmičenja u pojedinačnim konkurencijama. Pauza će biti iskorištena za traženje sponzora i pojačanja, a od jeseni ljubitelji kuglanja u Derventi uživaće u igrama najboljih kuglaša BiH na kuglani „Olimp“.

Naš portal ovim putem želi da im čestita na još jednom uspjehu, te da obeća da ćemo ih i dalje pratiti kroz premijerligaške izazove.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here