Vijesti Privreda AHK BiH: Njemačke firme traže dobavljače

AHK BiH: Njemačke firme traže dobavljače

0

U okviru zajedničke organizacije njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) i njemačke Savezne asocijacije za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), upućujemo poziv firmama iz BiH da učestvuju u B2B-projektu „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana 2016“ koji će biti održan 09.06.2016. u Dortmundu (prostorije IHK Dortmund).

slika

Cilj ove inicijative je da se u okviru jednodnevnog događaja spoje njemački kupci sa odabranim dobavljačima iz Zapadnog Balkana. Tom prilikom će zainteresovane njemačke firme o svojim konkretnim  potrebama  voditi  direktne  B2B-matchmaking  razgovore  sa  uspješnim proizvođačima/dobavljačima sa Zapadnog Balkana iz slijedećih branši/sektora: proizvodnja mašina i postrojenja, dobavljači za automobilsku industriju, opšta obrada metala, obrada plastike, livnice, proizvodnja cijevi, gumenih dijelova i metalnih proizvoda za industriju, gradnja metalnih konstrukcija, proizvodnja prijenosnika/transportera i njihovih dijelova, elektrotehnika, inžinjerstvo u oblasti elektro-hardware te industrija namještaja. Profili 44 zainteresovane njemačke firme koje su se do sada prijavile se nalaze u prilogu ovog dopisa (All Short Profiles DE Companies).

Za potencijalno učešće u ovom projektu je u prvoj fazi potrebno da ispunite prijavu (Supplier Sheet) koja se nalazi u istom dokumentu kao i profili njemačkih firmi, isključivo na engleskom jeziku i u excel-formatu i pošaljete nazad najkasnije do 22.04.2016. na e-mail: [email protected]. Prilikom ispunjavanja ove prijave je bitno da u potpunosti popunite kolonu B u čijem gornjem dijelu unosite podatke o Vašoj firmi, a u donjem dijelu označavate njemačke firme sa kojima biste željeli voditi razgovore. Važno je napomenuti da će biti uzete u obzir samo kompletne prijave te prijave firmi iz BiH koje imaju sopstvenu internet-stranicu.

U drugoj fazi, njemačke firme će razmotriti pristigle prijave te će izvršiti selekciju firmi iz BiH i regiona, koje će biti pozvane da učestvuju na razgovorima. Službeni jezik ovog B2B-događaja je engleski (opcionalno njemački) jezik. Firme iz BiH koje budu pozvane snose troškove prevoza i smještaja, dok je učešće na B2B-razgovorima besplatno.

Nadamo se da smo Vas zainteresovali za ovu inicijativu unapređenja privrede te da ćete se odazvati ovom pozivu da direktno razgovarate sa njemačkim firmama koje traže poslovne partnere iz BiH.

U slučaju dodatnih pitanja Vam rado stojimo na raspolaganju.

Sanjin Purgić
Savjetovanje firmi / Koordinacija projekata

Poziv:

[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2016/04/Poziv.pdf” download=”all”]

Prijava:

[embeddoc url=”https://www.derventacafe.com/wp-content/uploads/2016/04/Supplier_Profile_Selektion-1.xlsx” download=”all” viewer=”microsoft”]

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here