Vijesti Sport Prva liga RS: Tekstilac pobjedom učvrstio treću poziciju

Prva liga RS: Tekstilac pobjedom učvrstio treću poziciju

0

Ovog vikenda započela je „liga za prvaka“, druga faza prvoligaškog takmičenja u kojoj će snage ponovo odmjeriti šest najbolje plasiranih ekipa Prve lige RS.

susa
Slavlje “krojača” nakon drugog pogotka

Gosti su čitav meč odigrali vrlo disciplinovano, a zahvaljujući visokom pritisku na zadnju liniju „krojača“, stvorili su nekoliko opasnosti pred golom Plisnića već na samom početku susreta. Najbolja prilika za goste bila je ona u 20. minutu kada je Plisnić zaustavio udarac ofanzivca Stanića. Par minuta kasnije dalekometnim šutem pokušao je i gostujući igrač Đokić, ali nije bilo opasnosti. Inicijativu gostiju u 27. minutu igrači Tekstilca prekidaju na najbolji način – pogotkom. Sa desne strane centrirao je Marić, lopta je došla do Susakovića na drugoj stativi, njegov pokušaj odbranio je golman Velimirović, ali je odbijenu loptu u gol smjestio Đukić. Bio je to i konačan rezultat prvog dijela.

Na samom početku nastavka Guzina je sjajno proigrao Susakovića na lijevoj strani, a njegov precizan i odmjereni šut zatresao je mrežu Velimirovića. Do kraja utakmice priliku je imao samo Spasojević, čiji je prodor po desnoj strani zaustavio Plisnić. „Krojači“ su mirno priveli susret kraju, učvrstivši tako treću poziciju na tabeli.

Narednog vikenda Tekstilac će gostovati u Gradišci, a posle tog susreta u Derventu dolazi Krupa.

Prva liga RS, 1. kolo “lige za prvaka”: Tekstilac – Zvijezda 09 2:0 (1:0).
Gradski stadion u Derventi. Gledalaca 400. Sudija Anđić Dalibor. Strijelci Đukić u 27. i Susaković u 48. minuti. Tekstilac: Plisnić, Marić (od 79. Brković), Ćorić, Jolović, Kovač, Komlenović, Đuričić, Prljeta (od 67. Simić), Đukić, Susaković, Guzina (od 79. Gatarić).

liga za prvaka

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here