Vijesti Društvo Udruženje dopisnika i novinara opštine Derventa obilježilo Svjetski dan slobode medija

Udruženje dopisnika i novinara opštine Derventa obilježilo Svjetski dan slobode medija

0

Udruženje dopisnika i novinara opštine Derventa danas je povodom Svjetskog dana slobode medija uputilo čestitku svim kolegama, medijskim kućama, udruženjima novinara, kao i onima koji su penziju stekli radeći u medijskim kućama.

thumbnail_Derventa groblje sjecanje na kolegu Teofilovica

“Vjerujemo da poštovanje i pravo na slobodu izražavanja svakog građanina Republike Srpske i novinara neće biti ugroženo, a eventualne pritiske i pojave kršenja slobode izražavanja najoštrije osuđujemo”, navedeno je u čestitki.

Iz Udruženja navode da žele ukazati i na izuzetno težak i odgovoran posao novinara – dopisnika iz manjih lokalnih sredina, te očekuju da će lokalna vlast u narednom periodu više pažnje posvetiti iznalaženju načina za vraćanje “oduzete – izgubljene” radio frekvencije, čime bi informisanje stanovništva opštine Derventa bilo unaprijeđeno.

Delegacija Udruženja obišla je pravoslavno groblje u Derventi i polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća prisjetila se preminulog kolege Bore Teofilovića, jednog od osnivača Udruženja i dopisnika Novinske agencije Republike Srpske “SRNA”, ali i svih drugih preminulih novinara.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here