Politika Izbori 2016 Socijalistička partija: Žene spremno ulaze u izbornu kampanju

Socijalistička partija: Žene spremno ulaze u izbornu kampanju

0

Derventa Sociajlisticka partija edukacija zena

Predsjednica Aktiva žena Socijalističke partije /SP/ Milka Glamočić izjavila je da žene ove partije spremno i sa iskustvom ulaze u izbornu kampanju, sa ciljem da ostvare što bolji izborni rezultat.

Glamočićeva, koja je juče učestvovala u političkoj edukaciji žena SP iz Izborne jedinice četiri u Derventi, naglasila je da SP vodi računa o rodnoj ravnopravnosti i preduzima sve aktivnosti kako bi uključila što veći broj žena u društveno-politički život.

Prema njenim riječima, teme na edukaciji odnose se na jačanje aktivnosti žena u gradskim i opštinskim odborima, odnosno kako uključiti što više žena u politički život, “kako postati i jačati liderstvo”.

“Edukacija, trening ili obuka članstva jedne političke partije osnovni je preduslov za izlazak na izbore sa ciljem ostvarivanja što boljih izbornih rezultata”, izjavila je Glamočićeva.

Ona je dodala da je politička edukacija žena SP počela početkom juna i da se uspješno završava danas.

“Podaci sa prethodnih izbora nisu zadovoljavajući kada je riječ o učešću žena jer je zastupljenost žena u Parlamentarnoj skupštini BiH 23 odsto, u Parlamentu Federacije BiH 22, a u Narodnoj skupštini Republike Srpske oko 19 odsto. To su podaci iz 2015. godine”, navela je Glamočićeva.

Osim Glamočićeve, u edukaciji je uključena i potpredsjednik Aktiva žena SP Slavica Milikić.

Predavanju su prisustvovali potpredsjednik SP Dalibor Stević, predsjednik Regionalnog odbora SP iz Izborne jedinice četiri Dušan Rašić i drugi članovi rukovodstva partije.

Domaćin predavanja u Derventi je Aktiv žena SP Derventa.

OO SP Derventa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here