Vijesti Politika 30. sjednica SO: Saglasnost za šest projekata – VIDEO

30. sjednica SO: Saglasnost za šest projekata – VIDEO

0

Kolegijum Skupštine opštine, na sjednici održanoj prošlog ponedjeljka, je odlučio da će se 30. sjednica Skupštine opštine Derventa održati 3. septembra.

capture-20150826-112920

Pred poslanicima će se naći jedna tačka dnevnog reda, a odnosiće se na dopunu Odluke o kreditnom zaduženju od 288 000 KM, koje će biti utrošene na nekoliko projekata u okviru programa hitnog oporavka od poplava.

Ovaj kredit je dobijen od Svjetske banke, pod povoljnim uslovima na 25 godina, uz kamatu od 1, 25% i grejs period, a o njegovoj realizaciji pobrinuće se ministarstva poljoprivrede i finansija koja daju saglasnost.

Ministarstva su dala saglasnost da se realizuje šest od 42 projekta i to popravka mostova u Vrhovima (13.000 KM), na Bišnji (17.760 KM) i u Donjoj Lupljanici (10.263 KM), klizišta u Ulici đenerala Draže, odnosno na Džilinjaku (37.000 KM) i na putu Mišići – Malica (28.460 KM), a najveći projekat je rekonstrukcija dijela ulice Srpske vojske, odnosno, u naselju Sajmište, za šta je predviđeno 182.000 maraka.

Odluka mora dobiti i saglasnost lokalnog parlamenta.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code