Vijesti Politika 33. zasjedanje SO: Na redu izglasavanje opštinskog budžeta i Plana kapitalnih investicija

33. zasjedanje SO: Na redu izglasavanje opštinskog budžeta i Plana kapitalnih investicija

0

Predsjednik Skupštine opštine Derventa, Jozo Barišić, zakazao je 33. sjednicu Skupštine opštine Derventa za utorak, 15. decembra 2015. godine sa početkom u 10,00 časova. Za dnevni red 33. sjednice predložena je 21 tačka.

12241667_574719606013470_9214381414238185782_n
Foto: Derventski list

Nakon usvajanja Zapisnika sa 32. sjednice Skupštine opštine i „Aktuelnog časa“, odbornici će razmatrati Prijedlog Programa rada Skupštine opštine Derventa za 2016. godinu, Izvještaj o izvršenju Budžeta opštine Derventa za period 01.01. -30.09.2015. godine, Prijedlog Rebalansa Budžeta opštine Derventa za 2015. godinu, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izvršenju Budžeta opštine Derventa za 2015. godinu i Prijedlog plana o izmjenama i dopunama Plana kapitalnih ulaganja opštine Derventa za 2015. godinu.
Nakon što odbornici razmotre i odluče o finansijskim dokumentima vezanim za 2015. godinu, razmatraće Prijedlog Budžeta opštine Derventa za 2016. godinu, kao i Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta opštine Derventa za 2016. godinu.

Na dnevnom redu 33. skupštinskog zasijedanja razmatraće se Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o usklađivanju osnivačkog akta Javne predškolske ustanove „Trol“ Derventa, Prijedlog odluke o naknadama za obavljanje poslova pripreme urbanističke dokumentacije i tehničkog pregleda objekata, Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana za ravnopravnost polova opštine Derventa za period 2016.- 2017. godinu i Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u opštini Derventa sa akcentom na raseljena lica i povratnike za period 2016.- 2017. godine.

Odbornici će na 33. sjednici razmatrati nekoliko informacija i to: Informaciju o preduzetim mjerama i radnjama na sprečavanju bespravne sječe šume i transporta drvnih sortimenata na području opštine Derventa, Informaciju o imovini u vlasništvu opštine, poslovnim prostorima, garažama i stanovima; Informaciju o uslovima i životu penzionera na području opštine Derventa i Informaciju o stanju nasilja u porodici na području opštine Derventa sa aspekta pojave i sa aspekta odgovora na nasilje od strane subjekata zaštite u opštini Derventa sa prijedlogom mjera za sprečavanje i suzbijanje nasilja u porodici.

Iz oblasti socijalne zaštite Skupština opštine će razmatrati Izvještaj o radu Prvostepene stručne komisije za utvrđivanje sposobnosti lica u postupku ostvarivanja prava iz socijalne zaštite i utvrđivanje funkcionalnog stanja korisnika, te Analizu stanja i potreba socijalno najugroženijih kategorija i korisnika prava na novčanu pomoć.

Na kraju zasijedanja, Skupština opštine Derventa će razmatrati Izvještaj Komisije za provođenje postupka po ponovnom Javnom oglasu za imenovanje jednog člana Opštinske izborne komisije Derventa i odlučivati o Prijedlogu rješenja o imenovanju člana Opštinske izborne komisije Derventa.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code