Vijesti Društvo Akcija „Stop poskupljenju goriva“ u Derventi: Nakratko blokirana Ulica Svetog Save –...

Akcija „Stop poskupljenju goriva“ u Derventi: Nakratko blokirana Ulica Svetog Save – FOTO

2

Akciju “Stop poskupljenju goriva” danas su, bar na kratko, podržali i Dervenćani. Blokadu kružne raskrsnice kod motela „Dvor“ pokušalo je dvadesetak vozača okupljenih putem društvenih mreža.

Ipak, službenici Policijske stanice Derventa si izašli na lice mjesta i preusmjeravali vozila, tako da je ova raskrsnica tokom najvećeg dijela protesta bila prohodna. Vozači su svoje potom nezadovoljstvo pokazali blokadom Ulice Svetog Save, ali je, prema riječima jednog od učesnika, policija fotografisala par automobila i upozotila da je za ovaj prekršaj zaprijećena kazna od 400 maraka, pa su se učesnici ubrzo razišli.

Dodaju i da je protest bio prijavljen derventskoj Policijskoj stanici danas oko podne.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske juče su, kako je saopšeno, sankcionisali 142 lica na teritoriji Srpske zbog prekršaja zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, o javnom redu i miru, te o prekršajima Republike Srpske, zbog blokade saobraćajnica.

Inače, u nekoliko lokalnih zajednica Republike Srpske i BiH vozači već nekoliko dana zaustavljaju saobraćaj u periodu od 17 do 18 časova izražavajući revolt zbog cijene goriva.

Derventa Cafe

2 KOMENTARI

  1. Ja MARKO POLO sam putovao do Kine pješice,pa šta ???
    Gospodo što ne blokirate pumpe, koje prodaju gorivo i koje zarađuju najviše. Vlasnici pumpi su najbogatiji i najuticajniji ljudi u državi. Uostalom, kome se žaliti, ovo nije više zemlja ”socijale”, pa ko može neka vozi, ko ne može neka parkira i čeka bolja vremena. Što ne dižete glas protiv vozača koji svaki dan divljaju gradom. Za njih ne postoje zakoni i propisi. Što ne dižete glas za naplatu parkiranja ? Što ne dižete glas za uređenje derventskih ulica, bolje i više parkinga, drvoreda i zelenila? Što se ne solidarišete s radnicima koji ne primaju platu u ”UNISU” , već duže vrijeme,a penzioneri ne mogu u penziju zbog neuplaćemnog penzionog, ili na male plate kod novopečenih naših i stranih ”kapitalisata” ? Što, što , hiljadu stvari je preče od ovih protesta. Više sporta i kulture, za mlade zabave a manje politizacije i prevara.
    Snalazili smo se mi nekad i kad se vozilo par ne par, zbog goriva u nestašici, a sad ga ima, pa šta treba sniziti cijene da bi se moglo ”divljati” po gradu i selima.
    I da vam kažem još , nisam ni ja zadovoljan, ali ustežem se i prostirem koliko mogu, jer ovaj društveni sistem je većina htjela, pa eto ti ga na…..uklpam se u to i duram !

    • Ne dipr, marže na pumpama su zanemarive ako se uzme iznos koji ide državi od 1l goriva. Pa kako taj radnik iz UNISA da sipa gorivo? Plate nema a za dnevnicu može usuti 9l? Snalazili smo se? Jel želiš opet da se snalazimo mi umjesto da idemo naprijed ti bi da se snalazimo? Ti divljaci o kojim ti pišeš su pretežno bauštelci koji ne smiju preći 80 u Švici a ovdje izigravaju mangupe, divljali bi možda i lokalci ali ne može da se divlja ako je papuča gasa jedva pritisnuta.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code