Vijesti Društvo Akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju” provedena u OŠ “Nikola Tesla”

Akcija “Zaštitimo djecu u saobraćaju” provedena u OŠ “Nikola Tesla”

0

U ponedjeljak je održana još jedno u nizu predavanja najmlađim polaznicima osnovnih škola o sigurnosti u saobraćaju, na putu od kuće do škole.

IMGP5574

Predavanje u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ je započeto podjelom promotivnog materijala, nakon čega je policijski službenik Siniša Đekić najmlađe upoznao sa nekoliko pravila koja im umnogome mogu pomoći da budu sigurniji na putu do škole.

Najmlađi su tako mogli naučiti da u slučaju da se u školu voze automobilom moraju da sjede na zadnjem sjedištu, kao i svi drugi mlađi od 12 godina, te da i u tom slučaju moraju biti vezani sigurnosnim pojasom. Prednje sjedište dolazi u obzir samo ako imaju odgovarajuću sjedalicu. Roditeljima, koji su trebali takođe biti na ovom predavanju, poručio je da svoju djecu dovedu do ulaza škole, da ih ne ostavljaju na ulici prilikom izlaska iz auta, te da će takvo privremeno zaustavljanje ubuduće biti strogo sankcionisano.

Prvačići su naučili i kako da se pravilno kreću trotoarom, kako se prelazi ulica, šta je zebra, šta znače boje na semaforu, te da moraju biti adekvatno označeni florescentnim komadima odjeće ako se kreću preko noći. Ovu priliku su pojedini prvačići iskoristili da se pred svojim prijateljima i učiteljicama pohvale šta su oni već ranije naučili o saobraćaju.

Najmlađi učenici su upozoreni da ne uzimaju hranu, piće i druge stvari od nepoznatih lica, te da ne sjedaju sa tim licima u automobile, kao i da bicikle i rolere voze na sigurnim mjestima, a ne na ulici. Učiteljima je skrenuo pažnju na zadržavanje starijih oko škole, a prvačićima je poručeno da je policija tu da ih štiti.

Na kraju, uslijedio je najzanimljiviji dio za mališane, a to je pokazivanje policijskih rekvizita (palice, lisica i sličnog), te policijskog automobila.

B. Nikolić – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code