Vijesti Društvo Akcioni plan jačanja sistema socijalne zaštite ide pred odbornike

Akcioni plan jačanja sistema socijalne zaštite ide pred odbornike

0

U Derventi je danas održana javna rasprava o Nacrtu akcionog plana jačanja sistema socijalne zaštite i inkluzije u ovoj opštini za period 2016-2017. godina sa fokusom na raseljena lica i povratnike.

Srn2015-11-3_143945_0

Akcioni plan jasno definiše način i mjere koje će u naredne dvije godine preduzeti institucije iz svih relevantnih sektora uključenih u sistem socijalne zaštite i inkluzije /lokalna uprava, obrazovanje, zdravstvo, socijalna i dječija zaštita, policija i pravosuđe/ s ciljem prevazilaženja nedostataka i jaza između potreba i raspoloživih resursa, usluga i referalnih mehanizama u opštini.

Dokument je izradila Komisija za socijalnu zaštitu i inkluziju opštine Derventa, a u okviru realizacije Projekta “Podrška trajnim rješenjima Revidirane strategije za sprovođenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma”, koji primjenjuje UNHCR.

Prema riječima člana Komisije Vladana Popovića, dokument ide na dnevni red sjednice Skupštine opštine, o čemu će konačan sud dati odbornici.

Na javnoj raspravi je rečeno da će usvajanje dokumenta poslužiti i kao koristan izvor informacija i polazna osnova u smislu razvoja socio-ekonomskih prioriteta opštine Derventa, uključujući i kreiranje lokalne razvojne strategije.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code