Vijesti Hronika ATV: Otac prijetio da će ubiti ćerku i sebe

ATV: Otac prijetio da će ubiti ćerku i sebe

0

Petnaestogodišnjakinja iz Donje Bišnje kod Dervente je prijavila u Policijskoj stanici Derventa da ju je njen otac u zadnjih godinu dana više puta silovao, i da je ona iz tog odnosa rodila dijete.

silovanje_1310021830

Dijete je rođeno 20. oktobra u UKC Banja Luka. Otac je sinoć lišen slobode. Iz Centa za socijalni rad u Derventi su objasnili da su njihovi službenici i ranije posjećivali ovu porodicu. Porodica živi u teškoj materijalnoj i socijalnoj situaciji.

“Socijalni radnici izlazili su na teren i imali smo saznanja da je maloljetnica trudna i kasnije da je rodila 20. oktobra. Naš psiholog pokušavao je da sa djevojčicom obavi razgovor i da sazna ko je otac tog djeteta. Međutim, ona je tu informaciju krila i stalno je govorila da ni sama ne zna ime oca i da se radi o nepoznatoj osobi. Tek u utorak, 3. novembra nekako je smogla snage da prizna da je taj ‘nepoznati čovjek’ zapravo njen otac, koji je silovao. Objasnila je da iz straha to ranije nije željela da otkrije, jer joj je otac prijetio da će ubiti i sebe i nju, ukoliko njena majka za to sazna – ispričala je Fejza a prenosi Pressrs.ba.

Cijeli slučaj odmah je prijavljen policiji i Okružnom tužilašvu u Doboju i otac monstrum je ubrzo uhapšen i pritvoren. Inače, radi se o teškom alkoholičaru, koji nije imao stalno zaposlenje, ali je radio određene poslove za nadnicu.

“Osim 15-godišnje djevojčice, taj čovjek ima još dvije ćerke. Stariju, koja je udata, i mlađu koja pohađa četvrti razred osnovne škole. Zasada nema indicija koje ukazuju da su mlađa i starija sestra bile zlostavljane, a nismo imali ni prijava da je ranije bio nasilan. Međutim, vjerujem da će i to biti predmet dalje istrage. Naš psiholog je prisustvovao saslušanju zlostavljane djevojčice i učinićemo sve što je u našoj nadležnosti da se kroz psihološki tretman, novčano i savjetodavno pomogne toj djevojčici da prevaziđe tu traumu”, istakla je Fejza.

ATV

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code