Vijesti Najave i obavještenja Bogat sadržaj: Peta “Noć muzeja” u znaku Tesle, Ane Frank, kolekcionarstva…

Bogat sadržaj: Peta “Noć muzeja” u znaku Tesle, Ane Frank, kolekcionarstva…

0

I ove godine mnoge Dervenćane će obradovani svjetska manifestacija “Noć muzeja”, koja se po peti put održava u Narodnoj biblioteci “Branko Radičević”.

Naši sugrađani će u subotu (20. maja) imati priliku da uživaju u bogatom i raznovrsnom kulturnom, edukativnom i zabavnom programu.

U organizaciji Saveza inovatora Republike Srpske, a povodom obilježavanja 160 godina od rođenja Nikole Tesle, održaće se izložba fotografija pod nazivom „Tesla“, na kojoj će biti predstavljen život, naučno–istraživački rad, stvaralaštvo i dostignuća najpoznatijeg srpskog naučnika.

Takođe, otvoriće se i druga edukativna izložba pod nazivom “Čitamo i pišemo sa Anom Frank”, koja je u okviru projekta „Dani sjećanja“, prevedena i prilagođena za upotrebu u školama i bibliotekama u Srbiji. Koncept je razvijen u Kući Ane Frank u Amsterdamu 2010. godine i do sada je sa velikim uspjehom korišten u bibliotekama širom Holandije. Interesantno je i da će se u Biblioteci od 22. do 26. maja realizovati radionica „Čitamo i pišemo sa Anom Frank“ za učenike od petog do devetog razreda.

U toku manifestacije „Noć muzeja“ održaće se finalno takmičnje u igranju društvenih igara „Kako ukrotiti zmaja“ i „Čarobni svijet konja“, a planiran je i Sajam kolekcionarstva i antikviteta.

U sklopu „Noći muzeja“ planirano je i otvorenje “Male besplatne biblioteke” (Little Free Library), a riječ je o novom načinu slobodne razmjene knjiga u improvizovanoj biblioteci na otvorenom, koja funkcioniše po principu „donesi knjigu – posudi knjigu”.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code