Vijesti Sport Bojko Gatarić: Tekstilac ponos Dervente

Bojko Gatarić: Tekstilac ponos Dervente

0

Fudbal uvek vraća koliko mu se da, koliko mu se služi i koliko mu se bude odan. Fudbalski stvaraoci u Derventi su dali mu mnogo, pa Tekstilac igra jednu od najlepših svojih igara u istoriji. Slovi za jedan od najboljih klubova u Republici Srpskoj.

izbor-najboljiz-sportista-derventa-2014-3

Bojko Gatarić, predsednik Skupštine kluba, naglašava da poslednji uspesi nisu slučajnost i da zasluge za najnovija ostvarenja pripadaju svima koji Tekstilac vole, svojataju, pomažu i koji su deo njega.

„Naš kolektiv je osnovan 1919.godine. Do pre dve ili tri sezone nije bilo zapaženijih ostvarenja, ali ih nije moglo ni biti jer nije bilo uslova za to. U teškim vremenima tavoriti, a ne pokušati ostvariti nešto više je velika besmislica. Zato je jedan broj kvalitetnih ljudi, uspešnih privrednika i ranijih sportista seo za isti sto i dogovorili se da se Tekstilcu da nova snaga, moć da napreduje. Razume se, to je dug put. Neophodna su ulaganja, odricanja, vizija“, kaže Gatarić.

Sve staze u fudbalu posute su trnjem, ali do uspeha vode…

„Zato i nije slučajnost što je Tekstilac danas vodeći tim u Prvoj ligi Republike Srpske. Samo mi znamo kroz šta smo prošli, šta sve učinili da Derventa u fudbalskom pogledu ima to što ima. Ništa ovde ne bi mogao uraditi pojedinac. Nije ni Bojko Gatarić ništa sam uradio. Uradili smo mi, dakle svi koji su deo Upravnog odbora kluba, na čelu sa Vladom Bijelićem, ali zasluge pripadaju i sve i jednom članu Skupštine Tekstilca, te prijateljima našeg kolektiva. Zasluge pripadaju i gradu Derventi i načelniku Miloradu Simiću. Rezultati su vidljivi, ali nećemo na tome stati. Idemo dalje“, kaže ovaj uspešni privrednik i fudbalski radnik.

Radi se brižljivo i studiozno i na infrastrukturi Gradskog stadiona.

„I urađeno je mnogo. Renovirali smo i proširili klupske prostorije. Zatim, izgradili smo zapadnu tribinu sa 500 sedećih mesta. Imamo i svoj pomoćni teren. Planiramo proširiti kapacitete za gledaoce. Posla je mnogo, sve to košta, ali ništa ne žalimo kada se ulaže u ono što se smatra našim. Derventa zaslužuje takav objekat koji će biti lepši, veći, funkcionalniji za izvesno vreme. Jer, Tekstilac je ponos Dervente“, kaže predsednik Skupštine Dervenćana.

Liderska pozicija je po ukusu svih poklonika sporta u ovom delu Srpske.

„Lepo smo otvorili sezonu. Imamo dva nizana trijumfa, imamo kvalitetan tim, stručan trenerski kadar. O nama iz upravljačke strukture neka sude dosadašnji rezultati. Ne treba zaboraviti da u ovom takmičenju postoji niz kvalitetnih ekipa. Tu je Mladost iz Velika Obarske, pa Leotar, Krupa, Kozara… Ima još mnogo utakmica i videćemo ko će prvi proći kroz cilj. Nama nije prioritet da se u ovoj sezoni plasiramo u Premijer ligu BiH. Svesni smo da je dug put koji treba osvetliti kako bi ovde svima bilo bolje. Ne srljamo, radimo korak po korak. Važno je da smo prepoznali svoj cilj, da znamo šta nam je činiti i ubeđeni smo da konačan rezultat neće izostati“, kaže Gatarić.

Igrači i treneri donose super dobre rezultate i oni sada „ne slušaju“ čelnike Tekstilca.

„Hvala im na tome. U krvi svih nas je da budemo najbolji, da smo pobednici. Lepo je danas gledati kvalitetne i sadržajne utakmice u Derventi. Primećujemo kako naši sugrađani u tome uživaju, zajedno se veselimo najnovijim dometima Tekstilca. Biće još boljih igara, novih ostvarenja i velikih utakmica u Derventi“, zaključio je Bojko Gatarić.

Uvek veliki ljudi stvaraju i velike događaje…

 Slađan Jeremić

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code