Vijesti Politika CCI: Derventski poslanici najredovniji, Žunić najaktivniji pozicionar

CCI: Derventski poslanici najredovniji, Žunić najaktivniji pozicionar

0

Centri civilnih inicijativa objavili su „Izvještaj o monitoringu rada Narodne skupštine Republike Srpske od 1. 1. do 30. 6. 2017. godine“, odnosno pregled polugodišnjeg rada najvišeg zakonodavnog tijela Srpske. Na više od 200 stranica izvještaja govori se o svim aspektima djelovanja NS RS, njenom sastavu, transparentnosti, realizovanim planovima, aktivnostima poslanika, njihovim primanjima, a na kraju se daju zaključci i preporuke.

Jedna od zanimljivijih tema svakako je aktivnost poslanika. Konstatovano je da su u tom periodu održana 24 zasjedanja NS RS, te da je na svega tri sjednice bilo prisutno svih 83-oje parlamentaraca. Na sjednicama je postavljeno ili pokrenuto ukupno 173 poslaničkih pitanja i inicijativa, dok se diskutovalo o 57 mjera.

Derventski narodni poslanici Vesna Jungić, Igor Žunić i Nade Planinčević mogu se pohvaliti činjenicom da su prisustvovali svakoj od 24 sjednice parlamenta. Planinčević je u tom periodu postavio 4 poslanička pitanja i učestvovao u 12 diskusija, dok je Žunić postavio 3 pitanja i učestvovao u 17 diskusija, što ga čini najaktivnijim poslanikom pozicije.

Žunić je postavljao pitanja u vezi rješavanja problema korisnika alternativnog smještaja, broja zaposlenih u BiH i RS, te u vezi ribnjaka u Prnjavoru, koji vještačkom branom ugrožava rijeku Ukrinu, dok je Planinčević tražio odgovore u vezi priključka na auto-put „9. januar“, oko statusa derventskog Porodilišta i načina isplate žetve pšenice.

Čitav dokument pronađite OVDJE.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code