Vijesti Kultura i obrazovanje Centar za obrazovanje odraslih Bijeljina nudi prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za neka od...

Centar za obrazovanje odraslih Bijeljina nudi prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za neka od najtraženijih zanimanja

0

Obrazovanje odraslih je sastavni dio sistema obrazovanja, a programi obrazovanja odraslih koji se provode u Bosni i Hercegovini su usklađeni sa obrazovnom politikom Evropske Unije.

Osnovni cilj Zavoda za obrazovanje odraslih je omogućavanje polaznicima sticanje, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju u okviru javno važećih programa obrazovanja (formalnih i neformalnih) i na taj način omogućavanje lakšeg zapošljavanja polaznika.

Budući polaznici su u mogućnosti da se prekvalifikuju na zanimanja koja su tražena na tržištu BiH kao i Evropske Unije ili žele da putem dokvalifikacije dopune svoja prije stečena znanja, odnosno steknu obrazovanje putem programa (formalnih i neformalnih).

Od Ministarstva prosvjete i kulture RS – Zavod za obrazovanje odraslih dobio je odobrenje za izvođenje programa formalnog obrazovanja odraslih za srednje stručno obrazovanje odraslih, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za zanimanja frizer (III stepen), kozmetičar (IV stepen), trovac (III stepen) i trgovački tehničar (IV stepen) i izvođenje Programa osposobljavanja za njegovatelja starijih i nemoćnih lica, kao i ekonomki tehničar (IV stepen), ugostiteljsko- kulinarski tehničar (IV stepen), tehničar drumskog saobraćaja (IV stepen), vozač motornih vozila (III stepen), i Programa osposobljavanja za poslove tesara, zidara, rukovaoca građevinskih mašina, zavarivača TIG postupkom, zavarivač MIG-MAG postupkom, molera, vodoinstalatera i armirača.

Škola je dobila odobrenje za izvođenje programa formalnog obrazovanja odraslih za srednje stručno obrazovanje odraslih, prekvalifikaciju i dokvalifikaciju za zanimanja tehničar elektroenergetike (IV stepen), medicinski tehničar (IV stepen), automehaničar (III stepen), bravar (III stepen), varilac (III stepen), metalobrusač (III stepen), obrađivač metala rezanjem (III stepen), kovač (III stepen), instalater (III stepen), mehaničar (III stepen), precizni mehaničar (III stepen), monter (III stepen), limar (III stepen) i izvođenje sledećih Programa osposobljavanja za poslove dimnjačara, pčelara, pekara, sakupljača samoniklog bilja, šumskih plodova i gljiva, plasteničku proizvodnju i trenera jahanja.

Ustanova „Centar za obrazovanje odraslih“ Bijeljina registrovana je u Okružnom privrednom sudu Bijeljina Rješenjem broj 059-0-Reg–11-000 613 od 09.09.2011. godine, na osnovu čega je dobila JIB 4403358200003 i matični broj 11081908.

Ova obrazovna institucija ima i svoj Info-centar u Derventi, a svi zainteresovani Dervenćani koji žele da steknu nove vještine ili izvrše dokvalifikaciju i prekvalifikaciju za neko od navedenih zanimanja sve informacije mogu dobiti na broj telefona 065651412 (kontakt osoba Miodrag Tepić) ili na internet stranici www.centar-za-obrazovanje.info.

Derventa Cafe

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code