CJB Doboj: Osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja

0

Centar javne bezbjednosti Doboj je u utorak Okružnom tužilaštvu Doboj podnio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica G. Đ. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i protiv Ž. L., sa područja opštine Derventa, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u vezi sa članom 25. KZRS (pomaganje).

AmblemMUP-a1

Za prvoprijavljenu G. Đ. postoji osnov sumnje da je iskoristivši svoj položaj i ovlaštenja odgovornog lica u filijali banke u Derventi, 2007. godine upotrijebila podatke iz kreditne dokumentacije klijenta i bez njegovog znanja i odobrenja navela ga kao drugog žiranta za ostvarivanje prava na kredit novog klijenta. Suprotno važećoj Odluci o uslovima poslovanja sa stanovništvom G.Đ. je kao odgovorno lice dozvolila da kreditni dosije navedenog novog klijenta nije uredno dokumentovan, odnosno da nije obezbjeđena adekvatno popunjena mjenica i zahtjev za kredit za drugog žiranta.

Realizovanjem kredita koji nije otplaćen, banci je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 18.975,28 KM.

Za drugoprijavljenog Ž.L. postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice i zastupnik zemljoradničke zadruge potpisao i pečatom ovjerio zahtjev za kredit sa podacima za drugog žiranta, bez znanja i odobrenja lica čiji su podaci navedeni.

 CJB Doboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code