CJB Doboj: Pijan vrijeđao policajce, u Domu zdravlja nezakonito pomagao zaposlenima

0

U protekla 24 časa na području Centra javne bezbjednosti Doboj evidentirana su 4 narušavanja javnog reda i mira i 3 saobraćajne nezgode.

AmblemMUP-a1

Policijski službenici Policijske stanice Derventa lišili su slobode R. D. iz Dervente koji je u nedjelju oko 02.15 časova, ispred benzinske pumpe „DKD Kuzmanović“, narušio javni red i mir vikom i galamom. On se oglušio o naredbu policije da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira, pri tom upućujući uvrede policajcima. Alkotestiranjem u službenim prostorijama kod R.D. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,62 promila, a nakon dokumentovanja Osnovnom sudu Derventa biće dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Centar javne bezbjednosti Doboj je prošlog petka Okružnom tužilaštvu Doboj podnio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv M. Š. iz Dervente, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Posluga“. Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je kao odgovorno lice u javnoj zdravstvenoj ustanovi, tokom 2013. godine, neovlašteno dao na poslugu sredstva koja su mu povjerena u navedenoj javnoj ustanovi. Prijavljeni je, bez odluke Upravnog odbora i bez prethodno sačinjenih ugovora, za jedanaest radnika usmeno odobrio beskamatne pozajmice u ukupnom iznosu od 16.021,52 KM. Pozajmice, koje su isplaćivane putem blagajne ili tekućih računa, radnici su paušalno vraćali.

 CJB Doboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code