Vijesti Društvo Da nas bude više: Drugi ovogodišnji prijem majki sa troje i više...

Da nas bude više: Drugi ovogodišnji prijem majki sa troje i više djece

0

Danas je u Centru za kulturu održan tradicionalni prijem za majke koje su tokom ove godine rodile troje i više djece, te blizance. Ovo je bio drugi ovogodišnji prijem, nakon onog organizovanog u martu.

11

Naša opština je od marta do oktobra ove godine bogatija za 23 nove višečlane porodice koje imaju više od dvoje djece. Petnaest majki je rodilo treće dijete, četiri četvrto, dok je šestog, sedmog i osmog člana porodice dobila po jedna porodica. U istom periodu, plač blizanaca je obradovao jedan par iz naše opštine.

„Ovo je lijep dan za lijepu manifestaciju. Nekoliko puta godišnje okupljamo višečlane porodice da im pokažemo da ih lokalna zajednica podržava, ne samo finansijski, nego i da dijelimo njihovu sreću, da se s njima radujemo. Vremena jesu teška, ali ne toliko da se djeca ne bi rađala“, rekao je načelnik opštine Milorad Simić, dodajući da i sam potiče iz porodice sa 12-oro djece.

Svako novorođeno dijete iz ovih porodica dobilo je 600, a blizanci 2000 maraka.

 B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code