Da nas bude više: Drugi ovogodišnji prijem majki sa troje i više djece

0

Danas je u Centru za kulturu održan tradicionalni prijem za majke koje su tokom ove godine rodile troje i više djece, te blizance. Ovo je bio drugi ovogodišnji prijem, nakon onog organizovanog u martu.

11

Naša opština je od marta do oktobra ove godine bogatija za 23 nove višečlane porodice koje imaju više od dvoje djece. Petnaest majki je rodilo treće dijete, četiri četvrto, dok je šestog, sedmog i osmog člana porodice dobila po jedna porodica. U istom periodu, plač blizanaca je obradovao jedan par iz naše opštine.

„Ovo je lijep dan za lijepu manifestaciju. Nekoliko puta godišnje okupljamo višečlane porodice da im pokažemo da ih lokalna zajednica podržava, ne samo finansijski, nego i da dijelimo njihovu sreću, da se s njima radujemo. Vremena jesu teška, ali ne toliko da se djeca ne bi rađala“, rekao je načelnik opštine Milorad Simić, dodajući da i sam potiče iz porodice sa 12-oro djece.

Svako novorođeno dijete iz ovih porodica dobilo je 600, a blizanci 2000 maraka.

 B. N. – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code