David Cvijanikić na izboru sportiste godine BiH

0

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine nedavno je održao izbor sportiste godine na nivou Bosne i Hercegovine. Član derventskog tekvondo kluba David Cvijanikić bio je prijavljen u kategoriju “sportista godine u mlađim uzrasnim kategorijama” sa predstavnicima ostalih olimpijskih sportova.

David Cvijanikic na izboru sportiste godine BiH 1

David sa trenerom

David je ušao u finalni krug, te je pozvan na ceremoniju dodjelu priznanja u Sarajevo, koja je održana 10. decembra u Olimpijskom muzeju u Sarajevu.

Priznanje za sportistu godine u mlađim uzrasnim kategorijama pripalo je džudisti Harunu Sadikoviću, dok je drugo mjesto David podijelio sa jednim atletičarom.

David Cvijanikic na izboru sportiste godine BiH 2

David i Siniša Kisić, predsjednik olimpijskog komiteta BiH

Ovo veliko priznanje nije došlo na poklon. David je ove godine bio peti na Evropskom prvenstvu za kadete u Rumuniji, drugi na Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori, drugi na turniru A klase u Beogradu. Tu su i osvojena prva mjesta na drugim turnirima u ovoj sezoni.

Z. B. – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code