Reportaže Dejan Ćorić: Mladi umjetnik i sportista – FOTO

Dejan Ćorić: Mladi umjetnik i sportista – FOTO

0

Iako Dejana Ćorića derventski ljubitelji sporta prvenstveno poznaju kao fudbalera Tekstilca, ovaj mladić ima i skrivenu ljubav prema umjetnosti.

dejan coric derventa

Dvije su to stvari koje su ga najviše zanimale od njegovih najmlađih dana, obilježivši period odrastanja. Fudbalom se počeo baviti od jedanaeste godine, a upravo zahvaljujući „najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu“, otkrio je ljubav prema crtanju.

Naime, kao i većini njegovih prijatelja, i Dejanova soba je bila ukrašena posterima fudbalskih idola, a on je svog, brazilskog virtuoza Ronaldinja, odlučio da – nacrta. Nakon toga prošlo je dosta vremena dok nije shvatio da je talentovan, skromno će Dejan, iako je najbolji uspjeh u školi ostvarivao upravo iz fizičkog i likovnog vaspitanja. Najveći broj njegovih radova nastaje tehnikom sijenčenja grafitnim olovkama.

– Ne znam da li bilo ko može išta da stvori, a da ne unese dio sebe. Tako je i inspiracija za crteže ponekad moje raspoloženje, a nekad je pronalazim na drugim ljudima. Neke detalje vidim na jedan poseban način koji želim da prenesem na papir, otkriva Dejan šta ga inspiriše.

Pored društvenih mreža, koje su postale nezaobilazan način predstavljanja djela široj publici, svoje crteže je prikazivao na školskim događajima, a jednom prilikom i u Centru za kulturu, na manifestaciji za talente. Reakcije publike su bile prilično pozitivne, što mu je bio podstrek za dalji napredak i usavršavanje na polju crtanja.

– I fudbal i crtanje su umjetnost na neki način. Jednostavno je, ili se rodite sa talentom ili ne, zaključuje o sličnosti između fudbala i crtanja. On je živi dokaz je to da su sport i umjetnost povezani mnogo više nego što mislimo.

Ovaj svestrani dvadesetjednogodišnjak je prošao sve selekcije derventskog prvoligaša i trenutno je jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera koji kuca na vrata prvog tima.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code