Vijesti Sport I Dervenćani na seminaru o borilačkoj vještini “Krav maga” – FOTO

I Dervenćani na seminaru o borilačkoj vještini “Krav maga” – FOTO

0

14947526_640443849493956_6409597421130586857_n

U Banjaluci je juče, u organizaciji Krav Maga Republike Srpske, održan seminar kojeg je vodio Jovan Manojlović, direktor Krav Maga Global Srbija. Tročlasovnom događaju prisustvovali su i Dervenćani koji izučavaju ovu borilačku vještinu.

– Seminar je održan u realnim uslovima, prvenstveno sa ciljem da nas nauči kako reagovati u različitim situacijama u noćnim klubovima, od toga kako izbjeći sukob i skloniti se uz običan razgovor, pa i do toga kako se odbraniti ako dođe do napada i fizičkog sukoba. Svjesni smo vremena u kom živimo, i da izlasci od zabavne i ugodne večeri mogu da prerastu u noćnu moru, a da se mi nađemo u tom ni krivi ni dužni. Kroz ovaj seminar smo imali priliku upoznati neke od “alata” koje možemo iskoristiti da izađemo iz takve situacije na najbolji mogući način, uz što manje posljedica. Kroz treninge Krav Mage učimo da reagujemo pod stresom, radimo “drilove” kako bi se pripremili na realne situacije koje nas mogu zadesiti u životu, od napada na ulici, bankomatu, pa do sukoba u noćnim klubovima, čemu smo najčešće i sami svjedoci, a ovaj seminar je bio sjajna prilika da uz Jovana Manojlovića, člana globalnog instruktorskog tima, naučimo kako se ponašati u takvim, situacijama i kako odbraniti sebe i druge, pojasnio je Dušan Dakić, trener derventske sekcije Krav Mage.

Inače, u Derventi se ova borilačka vještina uči od aprila, a treninzima mogu da pristupe sve zdrave osobe starije od 14 godina koje nisu krivično gonjene niti osuđivane. Časovi se održavaju ponedjeljkom od 20.30, te petkom i subotom od 19.30 časova u Osnovnoj skoli “Nikola Tesla”.

B. N. – Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code