Vijesti Politika SO Derventa: Aktuelni čas 29. zasjedanja

SO Derventa: Aktuelni čas 29. zasjedanja

0

U utorak, 14. jula, održana je 29. sjednica Skupštine opštine Derventa na čijem se dnevnom redu našlo 20 tačaka. Jedna od njih bila je i “aktuelni čas”.

Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Staniša Mikerević je postavio pitanje načelniku Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u vezi stanja protivgradnih stanica na području naše opštine, odnosno da li su dovoljno opremljene protivgradnim raketama kako bi se moglo djelovati u slučaju potrebe.

Marinko Nikolaš je rekao da je na prošloj sjednici Skupštine opštine govorio o stanju u kojem se nalazi gradska ribarnica i o potrebi njenog saniranja, te iskoristio priliku da iskaže svoju zahvalnost obzirom da je taj problem riješen veoma brzo i efikasano, te pohvalio odbornika Pijetlović Denisa koji je to omogućio.

Denis Pijetlović je povodom diskusije odbornika Marinka Nikolaša rekao da je komunalno preduzeće djelovalo veoma brzo tako da je u roku od 24 časa to riješeno iako se taj objekat nalazio u lošijem stanju nego što se očekivalo. Takođe je iskoristio priliku i zahvalio se načelnici Odjeljenja za prostorno uređenje što je bila uporna i konstantno slala dopise u firmu „Vali“ iz Valjeva jer je naša opština sada dobila jedan mali objekat bivše vodarnice koji je sada sređen, odnosno izvršeni su krovopokrivački radovi i stavljena nova fasada, te je objekat zatvoren. Napomenuo da je zahvaljujući njegovoj upornosti asfaltiran i trotoar u dužini od nekih 130 metara na relaciji od tog objekta do Novog mosta.

Zoran Milojević je postavio pitanje načelniku Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove o sanaciji udarnih rupa na putu Begluci-Novi Lužani i da dio puta koji je prekopan prilikom poplava, a nalazi se u blizini džamije u Beglucima nije saniran, te upitao da li se planira izvršiti sanacija i tog dijela puta i kada će to biti realizovano.

Mirsad Bećirović, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelekavšiatnosti, odgovorio je na pitanje odbornika Staniše Mikerevića je da se na teritoriji opštine Derventa nalazi 13 protivgradnih stanica, da je njihovo održavanje odredila služba protivgradne zaštite na osnovu nekih mjerenja, te napomenuo da su sve stanice u funkciji i da jednom mjesečno dobijaju izvještaj od protivgradne službe iz Gradiške. Krajem godine će se ići u smjeru automatskih stanica, te da se nije desilo da na teritoriji naše opštine protivgradna zaštita nije djelovala.

Slaven Gojković, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove je odgovorio na pitanje odbornika Zorana Milojevića istakavši da je tačno da je na navedenoj relaciji puta izvršena sanacija udarnih rupa, a što se tiče prekopa, rekao je da još uvijek nije odlučeno da li će se na tom dijelu puta ugrađivati propusne cijevi, jer ukoliko se bude išlo u tom pravcu, moraće se pristupiti i uređenju kanala, tako da od toga zavisi na koji način će se to sanirati.

Staniša Mikerević se zahvalio načelniku Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti na odgovoru koji je dobio, te istakao da mu je drago da se ide u pravcu unapređenja protivgradne zaštite.

 derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code