Vijesti Najave i obavještenja TO Derventa: Obilazak manastira biciklima

TO Derventa: Obilazak manastira biciklima

0

Javna ustanova „Turistička organizacija opštine Derventa“ organizuje od 26. do 28. juna četvrtu rekreativnu biciklijadu pod nazivom „Biciklom manastirima ukrinske doline“.

Biciklijada

Cilj manifestacije je razvoj rekreativnih i sportskih navika kod mladih i upoznavanje sa kulturno-istorijskim spomenicima uz rijeku Ukrinu. Učesnici će krenuti biciklima u petak 26. juna, a prvog dana voziće od manastira Dubokovac u opštini Brod do manastira u Donjoj Bišnji kod Dervente. Prenoćište – kamp će biti organizovano na izletištu Patkovača kod Dervente.

Drugog dana voziće dionicu od manastira u Donjoj Bišnji do manastira u Donjem Detlaku i potom do manastira Osovica u opštini Srbac. Kod manastira Osovica biće postavljen kamp za prenoćište biciklista.

Trećeg dana učesnici će voziti od manastira Osovica do crkve brvnare u Palačkovcima, a odatle preko Prnjavora do manastira Stuplje u opštini Čelinac, gdje se i završava vožnja.

Planirano je da biciklijada ima 20 učesnika, a suorganizatori su turističke organizacije iz Broda, Srpca i Prnjavora. Značajan doprinos biciklijadi daće i sponzori i logistička podrška – Opština Derventa, Dom zdravlja Derventa, „Garnizon“, „Komunalac“ i drugi.

Ljubitelji biciklizma mogu da se prijave za učešće u ovoj manifestaciji, a sve informacije mogu da dobiju u „Turističkoj organizaciji opštine Derventa“.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code