SO Derventa: Počinju međunarodni projekti, usvojen izvještaj o budžetu – VIDEO

0

Juče je održano 31. zasjedanje Skupštine opštine Derventa, na čijem se dnevnom redu našlo 25. tačaka.

şjednica SO
Foto: Ivan Živković/Derventski list

Najzanimljivije su bile informacije o radu i poslovanju javnih ustanova, čiji je osnivač opština, te škola. Pojedini rukovodioci ovih institucija imali su zanimljive informacije za građane naše opštine, pa je tako Dušan Rašić, v. d. direktora Gerontološkog centra, obavijestio odbornike da će radovi na objektima namjenjenim ovoj ustanovi početi ove godine, dok je direktor SŠC „Mihajlo Pupin“ Branislav Vidić predstavio detaljan plan rekonstrukcije srednje škole, vrijedan 400 000 dolara. Oba navedena projekta su međunarodnog karaktera. Razlog za zadovoljstvo imaju i roditelji, jer će liste za čekanje u predškolskim ustanovama biti skraćene, obzirom da je zakonom koji se odnosi na ovu materiju odobreno proširenje kapaciteta, objasnila je Vesna Šain, direktor vrtića Trol.

Usvojen je i polugodišnji Izvještaj o izvršenju budžeta, te prijedlozi odluka o dopunskim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i one o upravljanju seoskim vodovodnim sistemima.

 TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code