Vijesti Politika SO Derventa: Počinju međunarodni projekti, usvojen izvještaj o budžetu – VIDEO

SO Derventa: Počinju međunarodni projekti, usvojen izvještaj o budžetu – VIDEO

0

Juče je održano 31. zasjedanje Skupštine opštine Derventa, na čijem se dnevnom redu našlo 25. tačaka.

şjednica SO
Foto: Ivan Živković/Derventski list

Najzanimljivije su bile informacije o radu i poslovanju javnih ustanova, čiji je osnivač opština, te škola. Pojedini rukovodioci ovih institucija imali su zanimljive informacije za građane naše opštine, pa je tako Dušan Rašić, v. d. direktora Gerontološkog centra, obavijestio odbornike da će radovi na objektima namjenjenim ovoj ustanovi početi ove godine, dok je direktor SŠC „Mihajlo Pupin“ Branislav Vidić predstavio detaljan plan rekonstrukcije srednje škole, vrijedan 400 000 dolara. Oba navedena projekta su međunarodnog karaktera. Razlog za zadovoljstvo imaju i roditelji, jer će liste za čekanje u predškolskim ustanovama biti skraćene, obzirom da je zakonom koji se odnosi na ovu materiju odobreno proširenje kapaciteta, objasnila je Vesna Šain, direktor vrtića Trol.

Usvojen je i polugodišnji Izvještaj o izvršenju budžeta, te prijedlozi odluka o dopunskim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i one o upravljanju seoskim vodovodnim sistemima.

 TV K3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code