Vijesti Privreda Deseti Sajam privrede: Izlagači i iz EU

Deseti Sajam privrede: Izlagači i iz EU

0

S obzirom da je ostalo manje od dvadeset dana do početka jubilarnog desetog Sajma privrede (25.-27. avgust) ne čudi da su pripreme u punom jeku, u šta smo mogli da se uvjerimo i na licu mjesta.

140825100.1_xl

Pored pripreme prostora Sportske dvorane, koja uključuje zamjenu dijela stolarije, postavljanje visećih stropova i popravke ograde, radi se i na aktivnom privlačenju izlagača koji se ovog puta očekuju u rekordnom broju i, izvijesno je, većem nego prošlogodišnjih stotinu dvadeset. Organizator ovogodišnjeg sajma je, kao i do sada, Javna ustanova Sportsko-kulturni centar uz pomoć lokalne Turističke organizacije, a pod pokroviteljstvom načelnika opštine i Vlade RS, dok će medijski doprinos dati Derventski list i Televizija K3. Sama manifestacija se održava u okviru Velikogospojinskog vašara koji ove godine doživljava svoje 164. izdanje, tako da ova dva događaja jedan drugog nadopunjuju i međusobno privlače posjetioce.

Kako se radi o desetom Sajmu privrede i turizma pripremljeno je mnoštvo sadržaja koje će uveličati ovaj jubilej, pa će tako biti upriličen bogat kulturno-zabavni program u kojem će, uz tradicionalne folklorne igre, glavnu ulogu imati Branko Babović, poznatiji kao Đura Palica, a očekuje se i dolazak poznatog glumca derventskih korijena – Slobodana Ćustića. Ove godine predviđena je i dodjela posebnih priznanja pojedincima i subjektima koji su dugogodišnji partneri sajma, odnosno onima bez kojih ove manifestacije ne bi ni bilo. Na samom otvaranju posjetioce će dočekati promocije Nektar piva, RD kafe, Fruktako sokova i Vitinkinih proizvoda, roštilj, pa čak i pečeni vo, a, osim na otvaranju, gurmani će moći uživati i u dvodnevnom gastrofestu na kojem će biti predstavljena domaća etno jela i pića karakteristična za ovo podneblje. Spektakularno otvorenje upotpuniće defile oldtajmera i skokovi padobranaca, a na zatvaranju manifestacije planira se muzički program.

Više od 3 500 m2 otvorenog i zatvorenog prostora popuniće rekordan broj izlagača, a po prvi put će se, osim privrednika iz BiH, Srbije i Hrvatske, na derventskom Sajmu predstaviti i preduzeća iz Italije, Njemačke i Češke. Na sajmu će se naći privrednici iz oblasti mašinske industrije, prehrambene i hemijske proizvodnje, proizvođači namještaja, prodavci automobila, kancelarijskog namještaja, preduzeća građevinskog sektora i mnogi drugi, tako da problema sa popunjavanjem sadržaja nema. Jedan od razloga za to je i ukazana pažnja i gostoprimstvo koji privrednici dobiju od organizatora i pokrovitelja manifestacije, dok je drugi vezan za direktnu i indireknu korist koju izlagači ostvaruju tokom samog Sajma. Naime, često se dešava da pojedini izlagači moraju dovoziti druge proizvode jer su izložbene rasprodali.

– Zbog svega toga derventski sajam ima dobru perspektivu, jer kako raste Derventa, raste privreda, raste vašar, pa samim tim i naša manifestacija. Svi moramo raditi na unapređenju sajma, poručuje Miroslav Simić, direktor JU SKC.

Zainteresovani privrednici se za učešće mogu prijaviti do 20. avgusta. Sajam privrede i turizma ima izuzetan značaj za poslovne subjekte, ali i za obezbjeđivanje sredstava neophodnih za funkcionisanje ove javne ustanove.

B. Nikolić – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code