Vijesti Kultura i obrazovanje Dodijeljene nagrade ’’PRLJAČA 2011’’

Dodijeljene nagrade ’’PRLJAČA 2011’’

0

Za desete međunarodne pjesničke susrete “Prljača 2o11.” koji će se održati 5. i 6. avgusta biće dodijeljene nagrade za najbolja pjesnička ostvarenja po konkursu, koji je raspisao Srpski književni klub “Vihor” Derventa,  još u maju. Na konkurs se prijavilo više od 40 pjesnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Dodijeljene nagrade Prljaca 2011

Stručni žiri kojim je predsjedavao književnik Ranko Preradović iz Banjaluke proglasio je najbolje pjesme napisane o ljepotama voda, te najbolje pjesme napisane o Ukrinskom vodenom cvijetu i za šaljivu pjesmu.

Nagrada za šaljivu pjesmu pripala je Agi Haurdić iz Kumanova, dok je nagrada “Ukrinski vodeni cvijet” pripala Slobodanu Bajiću Boci iz Banjaluke.

Dodijeljene su dvije ravnopravne treće nagrade za pjesmu o ljepotama voda, pa će povelje biti uručene Veri Ratkovac iz Donjeg Detlaka i Julki Herceg iz Doboja.

Povelja za drugo mjesto pripala je Katici Felštinski iz Crikvenice, dok je ovogodišnji dobitnik prve nagrade za najbolju pjesmu o ljepotama i čarima voda Majo Danilović iz Beograda.

Nagrade sa poveljama biće svečano uručene na Prljači u Donjim Ceranima pored rijeke Ukrine.

Sponzor nagrada je “Gatarić” Derventa.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code