Vijesti Privreda DOO “Interprom”, 20 godina uspješnog rada

DOO “Interprom”, 20 godina uspješnog rada

0

Od porodične male prodavnice, koju su Kneževići otvorili 1985. godine , izrasla je firma, koja sada stabilno posluje i zapošljava  oko 100 radnika. Na svečanosti povodom 20 godina rada i značajnog jubileja, vlasnik i direktor Drago Knežević dodijelio je nagrade i priznanja najzaslužnijim radnicima i radnicima sa najdužim radnim stažom u ovoj firmi.

Privatna firma ” Interprom” Derventa, postoji već 20 godina, pa je to bila prilika da se obilježi uspjeh u radu ove firme,  koja zapošljava oko sto radnika i svi redovno primaju plate, naknade za prevoz, topli obrok i isplaćuju se sve obaveze.

Doo ”Interprom” je osnovan 1990. godine i bavi se trgovinom na veliko i malo, a 2005. godine ”Interprom” u privatizaciji kupuje štampariju ”Iskra” Derventa i od tada se počinje baviti i proizvodnjom papirne ambalaže, uglavnom za prehrambene proizvode u novim pogonima ”Intergraf”.

– ”Interprom” je nakon dvadeset godina postojanja postao stabilna firma, pored svih nedaća s kojim se susreće, sa zadovoljstvom je istakao, direktor i vlasnik firme, Drago Knežević.

Prilikom obraćanja prisutnim na svečnosti, on je posebno naglasio da je ”Interprom” firma među prvim  registrovana kao privatna, još 1985. godine, ali pod nazivom ”Jugoprogres’’, a februara 1990. godine osnovano je preduzeće ”Interprom”.

Danas je to stabilna firma, koja svoje prodajne objekte sa supermarketima, pored Dervente ima u Doboju, Stanarima, Velikoj Sočanici i drugim mjestima.”Interprom” ima soptvenu pržionicu kafe, kao i 90 zaposlenih radnika u trgovini, a kupovinom štamparije ”Iskra” proširuje se proizvodnja papirne konfekcije za prehrambenu amabalažu. U štampariji  ”Intergraf” danas se uspješno proizvode: složiva ambalaža, transportna ambalaža, kompjuterski beskonačani obrasci, mesarski papir, papirne vrećice,  blokovska roba, etikete, naljepnice i razni katalozi.

Takav način organizovanja proizvodnje i trgovine se nadopunjava i omogućuje olakšano poslovanje u lancu zamjene ili kompezacije roba, kažu u ”Interpromu”.

Dvadeset godina postojanja ”Interproma” je obilježeno u Centru za kulturu Derventa, gdje je direktor i vlasnik firme Drago Knežević dodijelio novčane nagrade zaslužnim radnicima.

Na svečanosti su prisustvovali opštinski zvaničnici i mnogobrojni poslovni partneri iz Republike Srpske i susjednih država, a vlasnik i direktor Drago Knežević je najavio nove investicije i  zapošljavanje, najmanje 20 novih radnika do kraja ove godine.

– Doo ”Interprom” ima svoje planove i vizije za budućnost, koji su realni i mogući da budu ispunjeni. Planira se racionalizacija i bolje korištenje maloprodajnih objekata,a pogotovo proizvodnih kapaciteta u štampariji usvajanjem novih tehnologija proizvodnje ambalaže, stvaranje boljih uslova rada i povećanje broja artikala sa robnom markom,a planira se i dalje investiranje u proizvodne mašine i zapošljavanje novih radnika, rekao je direktor Drago Knežević.

Savko Pećić Pesa

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code