Fitnes u dvorani: U zdravom tijelu, zdrav duh (i ljepota)

0

Od septembra, nakon kratke ljetne pauze, pripadnice ljepšeg pola ponovo su prionule na fitnes aktivnosti koje za njih organizuje Sportsko-kulturni centar Derventa.

DR8A0781

Pod vodstvom trenera Dušana Marića, dva puta sedmično, četrdesetak dama izvodi različite vježbe koje doprinose, ne samo ljepšem izgledu, nego i njihovom zdravlju. Podijeljene su u četiri grupe, ali će zbog velike zainteresovanosti biti omogućen i upis novih polaznica.

– Djevojke izvode kombinaciju posebno prilagođenih vježbi za snagu i izdržljivost, koje obuhvataju sve dijelove tijela: ruke, ramena, prsa, noge i trbušni zid, a prilikom vježbanja koristimo lopte, bučice, girju i slične rekvizite. Imamo i profesionalnu vagu koja, pored kilograma, mjeri procente masti i mišićne mase, tako da nakon određenog vremena pratimo ostvarene rezultate svake od polaznica, objašnjava trener Marić kako to sve izgleda u praksi.

I djevojke su zadovoljne, a u prvi plan ističu druženje i pozitivnu energiju.

– Što se tiče rezultata, presudni uticaj ima individualni trud pojedinca. Sve u svemu, ovo je odličan način da se uradi nešto korisno za sebe, svoju fizičku spremnost i zdravlje, što utiče i na vedriji i pozitivniji duh, ističe brojne prednosti fitnesa jedna od zadovoljnih polaznica M. Gavrić.

Inače, fitnes instruktor je svestrani derventski sportista, karatista i fudbaler, Dušan Marić. Među brojnim nagradama sa domaćih i stranih takmičenja ističu se priznanje za najboljeg sportistu Dervente iz 2012., titula najboljeg karatiste Republike Srpske iz 2011., te svjetska bronza iz Bukurešta 2013. godine. Pored toga, Marić je prošao sve kategorije FK „Tekstilac“, bivši je kapiten kadetske selekcije, a danas nastupa za prvi tim.

Sve zainteresovane Dervenćanke mogu da se prijave na brojeve telefona 053/333-194 i 065/619-021 svakim danom, a mjesečna naknada iznosi 20 maraka.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code