Derventa Cafe | Forum Portal Fotogalerija

31.07.2010. 22:14 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Početna   Pomoć Pretraga Kalendar Prijavljivanje Registracija  
Stranice: 1 ... 4 5 [6]
  Štampaj  
Autor Tema: Religija  (Pročitano 1568 puta)
shakal
Počinje da tuši
Pol: Muškarac

Windows XP Windows XP
Browser:
Chrome 4.0.249.89 Chrome 4.0.249.89

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #75 poslato: 17.02.2010. 20:27 »

Jos jedan zanesenjak
Sačuvana
JackCarver
Opšti urednik

My wild love went ridin'

Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

jack9.carver@hotmail.com
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #76 poslato: 11.03.2010. 19:11 »

TLN - Nadrealisti - VrticDQ | by Aeva
Sačuvana

JackCarver
Opšti urednik

My wild love went ridin'

Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

jack9.carver@hotmail.com
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #77 poslato: 03.07.2010. 01:59 »

evo me sedim pokušao Dote da igram, kad ono od vrućine mi se ugasi laptop... reko kad ne mogu dote da igram malo ću da forumam, bar tu(nadam se neće mi se ugasiti)...no da ne bude baš da odužim sa uvodnim oftopikom da se bacim na temu, i da probam da je oživm Smeško

Religija, vera, pravoslavlje, srbi...zbunjen sam i sam... u neku ruku ne mogu da kažem da se mogu prepoznati u nijednom od toga, u drugu mogu potvrditi da se prepoznajem u svemu...neko će reći jedno neko će reći treće, pteto, šesto sedmo... i tako u nedogled, svi znamo za priču kada su išli Otac, sin i Magarac(pouka priče je da se u svetu ne može ugoditi)...Svako to tumači na neki svoj način i ide svojim putem, i uvek psotoji grupa istomišljenjika, koji se drže zajedno i podržavaju jedne druge, takvi se ljudi lako upoznaju i prepoznaju medjusobno...no kad pogledam da jedna generacija, završi recimo elektrotehniku u derventi(srednja škola) i od te generacije jako mali broj će istio misliti, neki čak neće ni znati gde su izgubili 4 godine, ist ose može reći i za teologe, ako ih završi npr. njih 200, opet je mali broj onih koji misle isto, doduše nemojte me pogrešno shvatiti, nisu oni daleki jedni drugima, ali će uvek biti neko sa svojim stavom... ako postoji samo jedan pravi put do raja, ili do bilo kojeg života posle smrti, koji je to put koji je onaj pravi? da li je to poslušajući onog seljaka iz priče kada je rekao da bolje da sin jaše magarca a ne otac, ili onaj seljak što je rekao da ne treba nijedan da jaše jer je greota životinje...koga poslušati, kad je danas vera sve više, više im se ne zna ni broj, a i svakog dana raste broj, da li će to doneti smak sveta koji je već uveliko u pogonu, ne znam... Ako je Istorija nauka koja se bavi mrtvma da bi mučila žive, da li je vera nauka o živima koja će da muči buduće mrtve, nemam pojma, ali na ovo gledam kao šalu, a šalu na stranu, treba se vratiti religiji... dok makedensko devojče tuče (obrade silueta u pozadini) pitam se, pitam se svega.......da se nebi pitao, mislim se...Mislim da svako veruje u nešto, neko u Boga neko u novac, neko u čašu vode...ali je čovek takvo biće da  mora da veruje u nešto... e sad da probam da se usmerim na religiju, primera pravoslavnu ili katoličku... gore sam napomenuo da jako mali broj onih koji misle isto, što implicira da je jako veliki broj onih koji misle različito. Zašto je to tako? biće da je zbog toga što sve ijedna knjiga koja postoji je  nastala od bibilije.. teško poverovati ali je tako... jednom prilikom je to i Papa(nemam pojma koji a nije ni bitno) rekao na sajmu knjiga, da su sve ove knjige nastale od biblije, da baš od nje... e sad kako vera nije od juče već od pre 2000 godina i više, mnogi su čitali bibliju i tumačili kako su hteli, i danas je to tako... dajte troma osobama(koji nisu teološki obrazovani) da pročitaju nešto iz bibilije i pitajte ih kako su oni to shvatili, male su šanse da će da se slože oko istog, svako će da je protumači i izvuče iz konteksta na svoj način, zašto je to tako, voleo bih i ja da znam, dal je to što je knjiga teška za čitanje ili svako sebi primi ono što mu se svidi a ono što ne istumači u svoju ruku nijesam siguran...svima je poznato da je vera dogma... i čoveku je data slobodna volja da bira gde će , šta će i kako će, sa svojim životom... stoga ako neko želi da veruje u Boga kao pravoslavac, nema potrebe da govori kako bi on to bolje organizovao niti da izmišla toplu vodu... a posebno mene lično iritira što naš narod kad priča o veri, i kad mu se nešto ne svijda počne da nabraja druge primere druga sveštena lica, kako oni rade ovo kako rade ono, niko ne gleda sebe i ne podje od sebe... ironija je da sam ja takav, da volim da pogledam prvo druge primere pa da onda osudim to isto, no i ja sam grešnik ko i svi drugi Smeško...hmmm interesuje me šta je sa ljudima koji su polutani, kako oni da gledaju na veru, kako oni da gledaju na život, za njih se ne zna šta je bolnije da se odluče da veruju ili ne, jer pre ili kasnije će im doći iz dupeta u glavu neke stvari, nekom pre nekom kasnije sve je stvar pitanja...al svima nama je već dobro poznato da je sve stvar izbora...ljudski um je stvarno čudna stvar...to je ovako gledajući objektivno, ali kad bih subjektivno gledao teško da bi se moglo nešto pametno kazti, verujem u Boga, nisam neki vernik(ovu sam frazu čuo više puta nego pesmu makedonsko devojče koja se vrti već XX puta, a interesantno je kako me ponese ta pesma, ne nešto zbog teksta nego zbog izvodjenja grupe Siluete... al ode ja sa teme.... dakle Veruem u Boga nisam neki vernik, al se nadam da ću napredovati dalje... ne treba se nikad zadovoljavati nečim na malim horizontima, treba uvek raditi više i više koliko je to moguće, jer samo nas to može učiniti boljim nego što jesmo... ispisah ja svašta ovde, iskreno ni sam ne znam šta sam napisao, no ako sam i nešto pogrešio, nadam se da će te oprostiti meni grešniku Smeško... ako sam nekog i uvredio ovim postom, iskreno se izvinjavam nije mi bila namera...

no kako je Jim Morrison rekao "music is your only friend" red je da se priloži nešto muzike na određenu temu...a i uvek se setim Kaleta gospodara vremena koji ima intersantno razmišljanje, ali mislim da ga je lako "pročitati" šta hoće reći...

Šta je vera?
Dal' se maže na 'leba
Dal' dolazi s neba
Il' je to nešto što  čoveku ne treba.
Vera je ljubav, nada
Vera je nešto što mi treba sada
Vera je deo svačijeg života
Samo je pitanje kad će ko da je skonta

eto nešto sam na brzinu sklepao Smeško .....toliko za sada... Pozdrav od J.C. (Jима Сморисона) ака Ј.С. (Jack Carver) Namigivanje

« Poslednja izmena: 03.07.2010. 02:17 JackCarver » Sačuvana

Langer
Opšti urednik

^bu!

Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #78 poslato: 04.07.2010. 06:41 »

prije sam se "zamarao" (mozda nije prava rijec, ali previse razmisljao i istrazivao) o religiji, vjeri i slicno
a sada, najbolje bi dosao jedan govor Kylea iz South Parka, on bi to savrseno srocio

moje misljenje je
nista to nije bitno, bitno je biti dobar covjek i to je to.
ako neko kaze da je ateista, hocete pomisliti da je to losa osoba?
da citiram:
Citat: Rambo Amadeus - Predrasude
Crnogorci su lijeni
Bosanci su glupi
Slovenci su skrti
Makedonci su zadrti

Predrasude... predrasude...

nisu, sto se tice licnog iskustva, cak su bolji od mnogih sto "vjeruju"
Hellas sa foruma - hoce pomoci, podijeliti znanje, gostoprimljiv, nemam rijeci
najbolja prijateljica sa faxa - isto se moze reci i za nju, da ne ulazim sad detaljno u licnost...

a sada, vjerni Srbi pravoslavci, koji su bili na nekom srpskom okupljanju u Nijagari za Vidovdan, iznajmili sobe u motelu, ponapijali se i samo pravili nered, razbijali flase, bacali ih sa balkona motela na tudja auta, naravno tu je i zastava da se vidi koji narod pravi nerede...
i onda kad se nadje koji pametan da kaze da se flase ne bacaju, njegovi prijatelj se naljuti i kaze "pa zajedno smo dosli ko Srbi"
ne znam samo sta to znaci, i taj njihov "nebeski narod"
jedna rijec - DEBILIZAM

http://www.novinar.de/2010/07/01/tadic-podrzava-gejeve.html
znaci nesto sto je za crkvu neprihvatljivo, bolesno, on to prihvata, da li zato sto je primoran (zbog EU) ili zato sto mu je to normalno, automatski ga ne cini nekim vjernikom....

Dodik - nacionalista, isto se moze reci za njega kao i za Tadica, jebala ga EU i njiihov Vatikan sto siluje djecu, South Park je i to ismijao... svaka im cast! nema boljeg izmijavanja od tog fenomenalnog crtica...

al ok, nisu vjernici, ne moraju ni biti, politicari su i neka rade svoj posao, al onda se nemaju sta uplitati u Crkvu i neka bar priznaju sta su, tj da nisu pravoslavci, bar ne pravi
al to bi dovelo do politickog samoubistva, a moraju ljudi za kruva da zarade...
ali ipak, mozda i grijesim, politicarima i jeste valjda posao da lazu
ne znam puno o politici, ali jednostavno mi je zalosno kad vidim ko je na celu vlade RS...
Milorad DODIK - ROKIDQ | by Aeva

Teolozi - to su ljudi koji bi trebali voditi drzavu. Samo Crkva i Kralj, samo Monarhija!!!
Sačuvana

JackCarver
Opšti urednik

My wild love went ridin'

Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

jack9.carver@hotmail.com
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #79 poslato: 04.07.2010. 11:08 »

drago mi je da je neko se opzvao na temu...koja je zatajila u zadnje vreme...

Citat
a sada, vjerni Srbi pravoslavci, koji su bili na nekom srpskom okupljanju u Nijagari za Vidovdan, iznajmili sobe u motelu, ponapijali se i samo pravili nered, razbijali flase, bacali ih sa balkona motela na tudja auta, naravno tu je i zastava da se vidi koji narod pravi nerede...
i onda kad se nadje koji pametan da kaze da se flase ne bacaju, njegovi prijatelj se naljuti i kaze "pa zajedno smo dosli ko Srbi"
ne znam samo sta to znaci, i taj njihov "nebeski narod"
baš sam jutros slušao vladiku, besjedio je fino... i govorio kroz istoriju zašto nam se sve ovo dešava svi ti ratovi, ali to je ono mi smo Srbi nosimo zlatan krst oko vrata i slavimo slavu i bili smo na veronauci par časova i mislimo da smo Srbi pravoslavci, a vamo ti isti psuju na sve strane ni ne znaju smisao pravoslavlja, ali bitno je da srbuju... nemam ništa protiv ljudi koji srbuju ako oni to istinski i srcem rade za svoju veru i svoj narod... Da samo bili uvek ujedinjeni i da smo imali dobru podlogu... nebi nas tako lako rasparčali krenuvši od bivše SFRJ, pa sad od Srbije napraviše Šumadiju sa skoro odvojenom Vojvodinom...mada ovo prelazi više u politiku...a nisam ljubitelj politike...

Što se tiče "ovog" što je prihvatao gejeve i lezbejke krajnje nenormalno ne samo sa crkvenog gldeišta već i sa ateističkog gledišta... Ko treba da nam radja decu danas sutra? gejevi i lezbejke? mislim stvarno našta bi to ličilo... ne želim ni da razmišljam... a da su političari kurvini sinovi jesu, je*ala ih Evropska Unija, ko da ih tamo čeka bolje...

izvinjavam se na više politike nego vere, al tako u stvarosti jeste, mešaju se neke stvari koje nebi smele, i nije mi jasno zašto ljudi veruju više političarima a ne svojoj veri od koje si postali, političari se menjaju vladaju 4 godine, a Bog vlada večno...(isključujem one političae koji su privrženi Bogu(ako ih ima)).

aj živeli...
Sačuvana

nikkzygirl
Urednik
Pol: Žena

Љубав, Вјера и Нада <3

Windows XP Windows XP
Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

Pogledaj profil
« Odgovor #80 poslato: 05.07.2010. 14:14 »

Sačuvana

╔══╗♫                               (¯`v´¯)
║██║                                 .`•.¸.•´ ♥ Љубав ♥
║ O ║♥ music is my life           ¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨) 
╚══╝                                  (¸.•´ (¸.•´ .•´ ¸¸.•¨¯`•.♥
JackCarver
Opšti urednik

My wild love went ridin'

Browser:
Opera 9.80 Opera 9.80

jack9.carver@hotmail.com
Pogledaj profil E-mail
« Odgovor #81 poslato: 26.07.2010. 21:30 »

Smatram da ne postoji put do istine, njoj ne možete prići nijednim putem, nijednom religijom, nijednom sektom. To je moja tačka gledišta, kojoj sam potpuno i bezuslovno dosljedan. Istina, budući neograničena, neuslovljena, nepristupačna nijednim postojećim putem, ne može biti organizovana; niti ijedna organizacija treba biti osnovana da vodi ili prisiljava ljude uz bilo koji poseban put. Ako to shvatite, tada ćete uvidjeti kako je nemoguće organizovati vjeru. Vjera je čisto lična stvar, i ne trebate i ne smijete je organizovati. Ako to učinite, postaje mrtva, kristalizovana. Postaje religija, sekta, vjerovanje koje se izlaže drugima. To je ono što svi širom svijeta pokušavaju da učine. Istinu ne možete spustiti dolje, već pojedinci moraju učiniti napor da je dostignu. Ne možete spustiti planinski vrh u dolinu.

DŽIDU KRIŠNAMURTI

evo, zanimljiv tekst, i zanimljivo razmišljanje jednog čoveka...
Sačuvana

Stranice: 1 ... 4 5 [6]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Srpski prevod: www.tnenad.net Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!