Vijesti Privreda FRUCTA TRADE: Investicija od 10 miliona KM i nova radna mjesta

FRUCTA TRADE: Investicija od 10 miliona KM i nova radna mjesta

0

U subotu, 9. avgusta, predviđeno je otvaranje novog Fruktinog Hiper Kort marketa. Derventa će time postati bogatija za tržni centar u kome će Dervenćani moći da na jednom mjestu dođu do roba i usluga široke potrošnje.

hiperkort derventa otvaranje 2014 1

Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 10 miliona marka, a na površini od preko 4 000 m2  prostiraće se prodajni prostor u kojem će potrošačima biti ponuđeno preko 40 000 različitih artikala. Iz Frukte poručuju da će kupci uvijek moći da nađu robu široke potrošnje, svježe voće i povrće,  meso i ribu iz vlastite mesnice i ribarnice, bijelu tehniku, kao i da će moći uživati u restoranu koji je sastavni dio novog objekta. Pored marketa i restorana u tržnom centru će se nalaziti zlatara i srebrara, optičarska radnja, frizerski salon, „CM Cosmetic“, „Moja apoteka“, „Sport Vision“, butik „Boni“ (prodaja brendova Mona i GAS), obuća „Planika“ te butik za djecu „Bojprom“, a gostima Hiper Kort-a će na raspolaganju biti i 200 parking mjesta.

Na dan otvaranja, od 11.00 časova, pripremljen je bogat program za posjetioce koje očekuju brojne akcije, popusti i pokloni kupcima u marketu i ostalim radnjama, potom promocije i degustacije, roštilj i točeno pivo, nagradna igra, nastup izvorne grupe „Mara i derventske lole“, a od 21.00 čas i dvoiposatni koncert Ane Bekute.

Otvaranjem novog objekta postojeći Hipermarket u Željezničkoj bb će prestati sa radom, odnosno biće preseljen zajedno sa svim zaposlenim. Pored toga, zaposleno je novih 15 radnika u marketu i 10-ak u restoranu, ne računajući novozaposlene u poslovnim prostorima zakupaca.

D.O.O. „Fructa Trade“ Derventa do sada ima ukupno 21 poslovnu jedinicu u 9 opština i gradova, a uprkos značajnoj šteti nastaloj usled majskih poplava, planira se dalje širenje. Objekti koji su najviše stradali u prehodnom periodu (u Banjaluci, Doboju i Šamcu) su osposobljeni i već posluju.

Boris Nikolić – DC

PODIJELI