Vijesti Društvo FZO: Provjera statusa osiguranika na novoj internet stranici

FZO: Provjera statusa osiguranika na novoj internet stranici

0

Osigurana lica Fonda zdravstvenog osiguranja /FZO/ Republike Srpske putem internet stranice Fonda od sada mogu da provjere svoj status osiguranja, odnosno da li mogu da ovjere zdravstvenu knjižicu, kao i kada su i u kojoj zdravstvenoj ustanovi zakazani za magnetnu rezonancu ili kompjuterizovanu tomografiju.

zdravstvena-knjizica

Ove novine, kao i android aplikacija, omogućene su zahvaljujući novoj internet stranici FZO, koja osim modernijeg dizajna omogućava korisnicima da na jednostavniji način saznaju sve o zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i svim drugim značajnijim aktivnostima Fonda.

Novina je i da će Fond ubuduće osim tradicionalnih medija i internet stranice, javnost informisati i putem društvenih mreža – fejsbuka i tvitera.

– Cilj nam je da našu instituciju maksimalno približimo građanima, kao i medijima, prvenstveno poboljšanjem informisanosti o zdravstvenom osiguranju i pravima osiguranih lica. Namjera je, takođe, i da olakšamo rad predstavnicima sedme sile, te da dodatno unaprijedimo transparentnost i da budemo na raspolaganju svim našim korisnicima – saopšteno je iz FZO. Kao i do sada, na internet stranici su dostupne sve najznačajnije informacije iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, te sadržaj i na engleskom jeziku.

FZO će u narednom periodu korisnicima internet stranice omogućiti korištenje i drugih elektronskih servisa.

Na internet stranici su dostupi pravilnici Fonda, liste lijekova koje finansira FZO, cjenovnici zdravstvenih usluga i medicinskih sredstava, prava osiguranih lica, procedure ostvarivanja prava, spiskovi ustanova sa kojima FZO ima ugovore, javni pozivi, tenderi, najnovije vijesti, kontakt telefoni i drugo.

Internet stranica Fonda dostupna je na adresi: www.zdravstvo-srpske.org.

SRNA

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code