„Gladijatori“ prekinuli neugodnu tradiciju

0

„Gladijatori“ su prošlog vikenda gostovali u Mostaru, kod ekipe „Tomislav/Herceg“, koju su nakon tri godine uspjeli i da savladaju. Utakmica je odigrana u okviru Državnog prvenstva BiH, a krajnji rezultat meča bio je 25:50 za derventske ragbijaše.

Ragbi klub "Gladijatori" Derventa
Ragbi klub “Gladijatori” Derventa

Sudeći po rezultatu, reklo bi se da je utakmica bila relativno lagana, ali na poluvremenu domaćini su vodili 13:12. U drugom dijelu utakmice, taktičke izmjene i velika volja i želja naših igrača su urodile plodom, te dovele do ubjedljive pobjede.

„Ova utakmica je još jedan dokaz našeg upornog rada po svim vremenskim uslovima. Nakon tri godine uspjeli smo da osvojimo do sada neosvojivu tvrđavu za nas, te da donesemo 3 boda iz Mostara. Naše vrijeme tek dolazi!“, sa zadovoljstvom je izjavio trener derventske ekipe Radomir Petković-Štaka.

Trener i ekipa ovim putem se zahvaljuju domaćinima u Mostaru na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri. Već 10. oktobra „Gladijatorima“ u goste dolazi ekipa „Trk“ iz Tešnja.

Tokom jučerašnjeg dana dobili smo informaciju da se derventski ragbista Dario Gojković nalazi na spisku reprezentacije BiH za odlazak u Helsinki na utakmicu sa Finskom. Ekipa Derventa Cafe-a i DC Radija čestita mladom Gojkoviću i želi mu još puno uspjeha u sportskoj karijeri.

 Nikola Brković – Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code