Vijesti Društvo Gornja Lupljanica: Završeno ravnanje i nasipanje makadamskih puteva

Gornja Lupljanica: Završeno ravnanje i nasipanje makadamskih puteva

0

U radnoj akciji koja je održana početkom ove sedmice završeno je ravnanje i nasipanje makadamskih puteva u selu Gornja Lupljanica.

DSC_0007

Uređen je put od Popovače do Tešića bara i ogranak do groblja „Begov gaj“, te još nekoliko manjih puteva. Nakon ravnanja „grederom“, nasuti su ukrinskim šljunkom. Izvođač radova, koje je finansirala opština Derventa, bilo je preduzeće „BS-Inžinjering“.

Mještani navode da su putevi u ovom selu bili potpuno uništeni i gotovo neprohodni nakon svake kiše, tako da im ova akcija mnogo znači. Uređeni i prohodni putevi, naglašavaju, olakšaće im život.

Tokom proljećne akcije koju su organizovali mještani zaseoka Kljajići iskopan je i uređen kanal uz dionicu lokalnog makadamskog puta od Tomasa do Begluka, dužine 450 metara, a napravljen je i propust kod skretanja prema pravoslavnom groblju „Begov gaj“.

Mještani sela planiraju da ličnim sredstvima do kraja godine urede kanale uz put do groblja „Begov gaj“, a u planu je i izgradnja ograde na ovom groblju.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code