Gornja Lupljanica: Završeno ravnanje i nasipanje makadamskih puteva

0

U radnoj akciji koja je održana početkom ove sedmice završeno je ravnanje i nasipanje makadamskih puteva u selu Gornja Lupljanica.

DSC_0007

Uređen je put od Popovače do Tešića bara i ogranak do groblja „Begov gaj“, te još nekoliko manjih puteva. Nakon ravnanja „grederom“, nasuti su ukrinskim šljunkom. Izvođač radova, koje je finansirala opština Derventa, bilo je preduzeće „BS-Inžinjering“.

Mještani navode da su putevi u ovom selu bili potpuno uništeni i gotovo neprohodni nakon svake kiše, tako da im ova akcija mnogo znači. Uređeni i prohodni putevi, naglašavaju, olakšaće im život.

Tokom proljećne akcije koju su organizovali mještani zaseoka Kljajići iskopan je i uređen kanal uz dionicu lokalnog makadamskog puta od Tomasa do Begluka, dužine 450 metara, a napravljen je i propust kod skretanja prema pravoslavnom groblju „Begov gaj“.

Mještani sela planiraju da ličnim sredstvima do kraja godine urede kanale uz put do groblja „Begov gaj“, a u planu je i izgradnja ograde na ovom groblju.

Derventa Cafe

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code