Vijesti Politika Hag: Planinčević u posjeti pritvorenicima iz Republike Srpske

Hag: Planinčević u posjeti pritvorenicima iz Republike Srpske

2

Predstavnici Odbora za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Narodne skupštine Republike Srpske posjetili su u srijedu, 26. jula, pritvorenike iz Republike Srpske u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala.

Odbor za predstavke, prijedloge i društveni nadzor na sjednici održanoj 16. maja 2017. godine donio je Zaključak da delegacija Odbora u saradnji sa pomoćnikom ministra pravde za izvršenje krivičnih sankcija Republike Srpske i Ombudsmanom za ljudska prava BiH iz reda srpskog naroda realizuje ovu posjetu.

U posjeti su bili predsjednik Odbora Slobodan Protić, te Neđo Glamočak, Sonja Karadžić Jovičević, Jasna Lukić, Nade Planinčević, Ombudsman za ljudska prava BiH Ljubinko Mitrović i pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Pero Dunjić.

Protić je rekao da su članovi delegacije razgovarali sa prvim predsjednikom Republike Srpske Radovanom Karadžićem, generalom Ratkom Mladićem, bivšim ministrom Vlade Republike Srpske Mićom Stanišićem, te sa Stojanom Župljaninom.

On je naveo da su članovi delegacije iz Srpske ovom posjetom preuzeli obaveze i stroga pravila Haškog tribunala, te da ne mogu govoriti o zdravstvenom stanju pritvorenika, raspoloženju ili bilo kojim drugim detaljima, koji su u vezi sa njihovim boravkom u Haškom tribunalu.

Narodna Skupština RS

2 KOMENTARI

  1. Mislite da će vam ovo donijeti glasove za posjetu zločincima i onda se čudite zašto je ovako zlo. Svaki zločin treba osudu a ne opravdanje nekim nadrheroijma. Nije herojski ubijati nedužne ljude i prisitlo zatvarati i raseljavati.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code