I dalje visok procenat sankcionisanih vozača

0

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 06. do 13. marta 2017. godine, otkrivena su ukupno 652 prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj. Od ukupno 1269 kontrolisanih učesnika u saobraćaju, za učinjene prekršaje izdat je ukupno 621 prekršajni nalog. Iz saobraćaja je isključen 61 vozač i 18 vozila.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 55 vozača. Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, 13 vozača je lišeno slobode. Od toga, kod 11 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od preko 1,5 gr/kg, dok su 2 vozača odbila da se podvrgnu alkotestiranju. Kod 12 vozača utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 0,8 do 1,5 gr/kg, dok je kod 30 vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu do 0,8 gr/kg.

U navedenom periodu sankcionisana su 163 vozača zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila. Od toga kod 125 vozača evidentirano je prekoračenje u rasponu od 10 do 20 km/h.

Zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisana su 64 učesnika u saobraćaju, dok je 6 vozača sankcionisano zbog nepropisnog prevoza djece u vozilima.

CJB Doboj

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Možete koristiti sledeće HTML atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

code