Vijesti Privreda I plate i proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” Derventa

I plate i proizvodnja u Fabrici cijevi “Unis” Derventa

0

Radnici i rukovodstvo Fabrike cijevi “Unis” Derventa dogovorili su da u ponedjeljak, 3. marta, počne proizvodnja u dijelu fabrike, odnosno u pogonu “Prerada”.

I plate i proizvodnja u Fabrici cijevi Unis Derventa

Srđan Jovičić, radnik „Unisa“ a.d. Derventa izjavio je „idu plate na ruke pošto ne mogu preko banaka, zna se razlog šta je“, dok njegov kolega Bojan Ikanović ističe obećanje Uprave da „doprinosi će biti uplaćeni nakon dobijanja kredita, a kroz papire će naše plate evidentirati“.

U narednom vremenu u Fabrici cijevi „Unis“ Derventa djelovaće i Sindikalna organizacija na čelu sa Radosavom Milanković.

„Radnici će poštovati dogovor. Prema dogovoru druga plate treba da bude isplaćena narednog petka, 7. marta, te treća dok 14. marta. Ukoliko se ne bude poštovao ugovoreni tempo isplate plata radnici će prestati sa radom, sa čime se i Uprava složila“ istakla je Milanković.

Mile Georgijevski, generalni direktor Fabrike cijevi „Unis“ Derventa zadovoljan je postignutim dogovorom sa radnicima i pokretanju proizvodnje.

„To je jedna revitalizacija, rad koji omogućava egzistenciju svih radnika, jedno zadovoljstvo, ne samo za radnike već i cijelu Republiku Srpsku“ kaže Georgijevski.

Posavske novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code